Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що буде з організмом, якщо кожен день їсти піцу
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде з організмом, якщо кожен день їсти піцу

Лікар та спеціаліст зі зниження ваги Павло Ісанбаєв розповів, що станеться з організмом, якщо кожен день їсти піцу

10 січня 2022, 12:30
Поділіться публікацією:

Сьогодні піца є однією з найпопулярніших страв у світі. Але чи можна її вживати щодня? Лікар та спеціаліст зі зниження ваги Павло Ісанбаєв розповів, що думає з цього приводу.

Що буде з організмом, якщо кожен день їсти піцу

Чи можна вживати піцу щодня (фото з відкритих джерел)

Експерт назвав піцу "нейтральною" стравою, бо її шкідливість залежить від того, чи готуєте ви її вдома чи замовляєте у ресторані, чи є вона основою вашого раціону чи доповненням до нього. А також велику роль відіграють інгредієнти з яких складається страва.

Зазначимо, що піца досить калорійний продукт, до неї додають різні жирні соуси, ковбаси, кілька видів сиру. І при щоденному вживанні такої піци наш організм почне відчувати тяжкість. Можуть виникнути проблеми із травленням та серцево-судинною системою, а також ви можете набрати зайві кілограми.

Але Павло Ісанбаєв каже, що якщо замінити шкідливі компоненти піци корисними, то її можна вживати хоч кожен день. В першу чергу, потрібно замінити ковбаски на м'ясо і відмовитися від соусів, а при приготуванні тіста краще використовувати житнє або рисове борошно замість звичайного.

Але страву не можна запивати солодкою газованою водою, як це робить багато хто, тому що поєднання солодкого та жирного призведе до коливань рівня глюкози в крові та додаткового навантаження на підшлункову залозу.

Нагадаємо, що піца — одна з небагатьох страв, яку знають і люблять практично у всьому світі. Однак, попри суперпопулярність смачної страви, є кілька фактів, про які мало хто знає.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати ароматну та неймовірно оригінальну піцу без тіста.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини