Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що буде з організмом, якщо їсти занадто багато яєць
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде з організмом, якщо їсти занадто багато яєць

Експерти зібрали найпопулярніші міфи про вживання курячих яєць і назвали, які з них відповідають дійсності

15 червня 2021, 09:30
Поділіться публікацією:

Курячі яйця — один з найпопулярніших продуктів на нашому столі, але з ним пов'язано безліч різних міфів. Експерти розібралися, яким з них можна вірити, а яким — ні.

Що буде з організмом, якщо їсти занадто багато яєць

що буде з організмом, якщо їсти занадто багато яєць / фото: ІА DixiNews / Олена Малкова

Від яєць можна поправитися

Дієтологи кажуть, навряд чи в наборі зайвої ваги можна звинувачувати продукт, калорійність якого становить 155 ккал. Так, жирів в жовтку багато, але в них і вся користь. У жовтку курячого яйця містяться вітаміни, каротин, антиоксиданти та інші корисні речовини.

Яйця збільшують вміст холестерину в крові

Вчені вважають це твердження не зовсім вірним. У яйцях дійсно є холестерин (близько 213 мг), тому в день рекомендується вживати не більше 3-4 одиниць. Але пізніше дослідники з'ясували, що холестерин, який входить до складу продукту, не впливає на ризик інфарктів та інсультів.

Яйця викликають запалення

Це дійсно так. Різке підвищення рівня насичених жирів в організмі дійсно може привести до виникнення запальних процесів. Пам'ятайте про почуття міри!

Яйця викликають нудоту

Так, приміром, безмірне використання курячих яєць може викликати нудоту і розлади шлунково-кишкового тракту, особливо у людей з чутливим кишківником і слабкою травною системою.

Яйця шкідливі для нирок

В одному яйці міститься в середньому 6-7 грамів білка. Якщо у вас раніше були проблеми з нирками, варто уникати зловживання протеїнами — щоб вивести їх метаболіти, ниркам доводиться працювати з подвоєною силою. Втім, для здорових людей таких обмежень не існує.

Фахівці на сьогодні так і не визначилися з денною/тижневою нормою споживання яєць. Все залежить від індивідуальних показників здоров'я, режиму харчування і способу життя в цілому. Більшість вчених вважають два яйця в день безпечною нормою для дорослої здорової людини.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що від яєць можуть псуватися зуби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини