Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Цибулю не просто так називають "природним цілителем", адже в ній міститься велика кількість вітамінів і корисних речовин, яких в осінньо-зимовий період може не вистачати організму. Які зміни відбудуться, якщо вживати продукт кожен день?
Чи корисно вживати сиру цибулю / Фото: mylivingfood
Експерти кажуть, що в складі ріпчастої цибулі є ефірні олії та фітонциди, які допомагають зміцнити імунну систему, захищаючи організм від різного роду інфекцій, що важливо в період простудних захворювань.
При щоденному вживанні продукт також допоможе очистити організм то токсинів, шлаків та інших шкідливих речовин шляхом свого протизапального ефекту. Крім того, через багатий вітамінний склад цибуля покращує роботу травної системи, поліпшуючи стан мікрофлори кишківника, а також нормалізує обмінні процеси.
Ще продукт містить антиоксиданти, які захищають клітини організму, запобігаючи ранньому старінню і такому серйозному захворюванню як онкологія.
Вчені відзначають, що при регулярному вживанні ріпчастої цибулі приходить в норму і серцево-судинна система, оскільки речовини, які містяться в продукті, знижуючи рівень "шкідливого" холестерину в крові, розщеплюючи жири та очищаючи судини.
Шляхом "природного цілителя" можна також позбутися від депресії, стресу і розладів нервової системи. А ще цибуля допомагає нормалізувати гормональний фон.
Але при цьому, як попереджають експерти, цибулю можна їсти не всім. Продуктом не варто зловживати, якщо у людини діагностовано захворювання шлунка, оскільки він може дратувати його слизову. З обережністю і тільки після консультації з лікарем цибулю повинні вживати в їжу гіпертоніки, пацієнти, які страждають важкими захворюваннями печінки, серця, а також ті, у кого порушений обмін речовин.
До слова, для отримання максимальної користі, цибуля бажано їсти у свіжому вигляді, але не більше 100 г на добу.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в Україні рекордно зросла вартість ріпчастої цибулі.
Новини