Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Розкрито вражаючий факт про пізній сніданок: як це вплине на тривалість життя
commentss НОВИНИ Всі новини

Розкрито вражаючий факт про пізній сніданок: як це вплине на тривалість життя

Невелика зміна у щоденному режимі може суттєво вплинути на довголіття: названо оптимальний час для сніданку

21 липня 2025, 08:10 comments1956
Поділіться публікацією:

У матеріалі британського видання Express йдеться про те, що зміна звичного графіка прийомів їжі може суттєво покращити здоров’я та навіть подовжити тривалість життя. Зокрема, мова йде про популярний нині режим харчування — інтервальне голодування, який, за словами фахівців, знижує ризик розвитку таких серйозних хвороб, як діабет 2 типу та серцево-судинні захворювання.

Розкрито вражаючий факт про пізній сніданок: як це вплине на тривалість життя

Фото: з відкритих джерел

Під час ефіру на телеканалі ITV у програмі "This Morning" нейробіологиня та авторка книги "F-Bomb Longevity Made Easy" Джулія Джонс розповіла, що оптимальний час для першого прийому їжі — після 11:00 ранку. За її словами, така, на перший погляд, дрібна звичка може допомогти прожити на 20 років довше.

Лікарка пояснила, що нашому організму необхідно більше часу на відновлення, а травна система часто перевантажена через надмірну частоту прийомів їжі. Рішенням цього є дотримання режиму 16:8 — тобто 16 годин без їжі (включаючи сон), після чого людина має 8-годинне "вікно", коли можна вільно їсти. Такий графік дозволяє тілу активізувати процеси самовідновлення та регенерації на клітинному рівні.

За інформацією фахівців із клініки Mayo Clinic, протягом восьмигодинного періоду люди можуть харчуватися без жорстких обмежень. Важливо лише не переїдати та слідкувати за якістю раціону. Ранній обід або сніданок об 11-й — це питання особистого вибору. Але, згідно з новими дослідженнями, саме такий підхід до харчування може стати ключем до довгого та здорового життя.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав, що міф про "мертву воду" не має підстав. Вода — це молекула HO, і при кип’ятінні вона змінює лише агрегатний стан, а не хімічну структуру. Жодної магічної "енергетики" чи "пам’яті" після кип’ятіння вона не набуває — хіба що змінюється концентрація розчинених солей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини