Рубрики
МЕНЮ
Седлецкая Татьяна
Фото: 7ya
Ви, мабуть, чули, що риба містить забруднюючі речовини, такі як ртуть, які можуть завдати шкоди мозку і нервовій системі дитини. Людське тіло легко поглинає метилртуть, що знаходиться в рибі. Дослідження показують, що вплив навіть низьких доз метилртути може впливати на мозок і нервову систему. Немовлята (в тому числі і плід у матці) і маленькі діти найбільш уразливі до високих рівнів метилртуті, тому що їх мозок і нервова система все ще розвиваються.
Чому не можна просто виключити рибу з раціону харчування дитини?
Риба є дуже хорошим вибором — особливо в ранньому дитинстві. Дослідження показали, що отримання достатньої кількості омега-3 в дитинстві впливає на зір дитини і його когнітивний розвиток. Добрими джерелами жирних кислот є лосось, форель, анчоуси, оселедець, сардини. Чотири види риби з найвищим вмістом ртуті — риба-меч, акула, королівська скумбрія і молюски з Мексиканської затоки.
Більшість експертів згодні з тим, що діти повинні їсти рибу — вони рекомендують дітям від 2 до 8 років споживати від 100 г до 200 г риби в тиждень, а дітям у віці 9 років і старше — від 250 г до 300 г в тиждень.
Інші джерела омега-3
Нелегко знайти DHA та EPA в інших продуктах. Багато продуктів (яйця, молоко, соєві напої, сік, йогурт, хліб і зернові) збагачені омега-3, але більшість з них містять лише ALA. ALA — це омега-3, що дає деякі переваги для здоров'я, але не ті, які ви отримуєте від DHA та EPA. Можливо, ви чули, що насіння льону є хорошим джерелом омега-3, але воно не забезпечує DHA і EPA. Єдиною омега-3 жирними кислотами в рослинних продуктах є ALA.
Новини