Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Прогноз експертів: одні овочі навесні сильно подорожчають, інші будуть у дефіциті
commentss НОВИНИ Всі новини

Прогноз експертів: одні овочі навесні сильно подорожчають, інші будуть у дефіциті

Навесні може загостритися дефіцит цибулі

15 листопада 2022, 07:22
Поділіться публікацією:

Як передає видання "Коментарі", ціни на деякі овочі, переважно на ті, які вирощують навесні та влітку, за останній місяць стрімко підстрибнули. Подорожчали огірки, помідори, болгарський перець, зелень. Картопля, морква та цибуля поки тримаються в ціні. Чи варто чекати на подорожчання овочів найближчим часом в ефірі "Суспільне" розповів президент Української плодоовочевої асоціації Тарас Баштанник.

Прогноз експертів: одні овочі навесні сильно подорожчають, інші будуть у дефіциті

Супермаркет. Фото freepik.com

Експерт прогнозує, що навесні українці побачать зростання цін на низку овочів. Це буде спричинено двома головними факторами. Перший – значні витрати на зберігання. Другий – ризики перебоїв із постачанням електроенергії. Враховуючи те, що багато овочів складно буде зберегти до весни в хорошому стані, аграрії будуть піднімати ціни, оскільки попит народжує пропозицію. Звідси прогноз, що до весни всі овочі, крім картоплі, борщового набору дорожчатимуть.

За словами Тараса Баштанника, сьогодні картоплі та моркви в Україні достатньо. Немає проблем ні з кількістю, бо був добрий урожай, ні зі зберіганням. Зовсім інша ситуація із цибулею. На цей овоч може підвищиться навесні ціна, більше того, він може виявитися навіть у дефіциті. Проблема ще й у тому, що ті райони, де найчастіше масово вирощують в Україні цибулю, поки що окуповані. Тому врожай цибулі був не дуже добрий.

"Серед позицій овочево-борщового набору, які входять до салату "Олів'є", дефіциту поки що немає. Ми говоримо про моркву та картоплю, в першу чергу. Картоплі в Україні традиційно багато", — розповів фахівець.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ціни в Україні підстрибнули: які продукти найбільше подорожчали.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ціни на однокімнатні квартири в Україні б'ють рекорди.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини