Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Продуктові етикетки: інформація про інгредієнти
commentss НОВИНИ Всі новини

Продуктові етикетки: інформація про інгредієнти

Етикетки на продуктах харчування допомагають нам робити здоровий і безпечний вибір продуктів. Але на цих етикетках часом так багато інформації, що вона може ввести в оману будь-якого покупця

15 грудня 2020, 10:33
Поділіться публікацією:


Продуктові етикетки: інформація про інгредієнти

Фото: tutknow

Етикетки міститися на всіх упаковках з продуктами харчування, за винятком дуже маленьких упаковок і свіжих продуктів, таких як фрукти, овочі і місцеві хлібобулочні вироби. Продуктові етикетки повідомляють споживачеві, які інгредієнти або добавки містяться в конкретній їжі. Вони також надають інформацію щодо зберігання продуктів харчування, про виробника, які поживні речовини містяться в конкретному продукті і в якій кількості.

Всі інгредієнти повинні бути вказані в порядку убування за вагою, включаючи додану воду. Інгредієнт, зазначений першим, присутній в найбільшій сумі. Так що якщо цукор зазначений першим інгредієнтом в списку, це означає, що він є основним інгредієнтом, тобто продукт містить багато цукру. Інгредієнт, вказаний останнім, присутній в найменшій кількості.

Що потрібно шукати на етикетках продуктів

Замасковані жири, цукор і сіль

Виробники можуть перерахувати вміст жиру, цукру або солі під різними назвами, роблячи їх "прихованими" в списку інгредієнтів.

Жир на продуктовій етикетці також можна назвати маслом, кокосовим маслом, пальмовою олією, вершками, салом, майонезом, сметаною, олією та жирами, гідрогенізованими маслами, вершковим молочним порошком, трігліцерідами і т.д.

Цукор може ховатися під такими назвами: коричневий цукор, кукурудзяний сироп, декстроза, дисахариди, фруктоза, глюкоза, мед, концентрат фруктового соку, фруктовий сироп, лактоза, солод, мальтоза, кленовий сироп, меляса, моносахариди, сорбіт або ксиліт.

Сіль може бути вказана як розпушувач, сіль селери, сіль часнику, натрій, дріжджовий екстракт, цибулева сіль, кам'яна сіль, морська сіль, бікарбонат натрію, метабісульфіт натрію, нітрат натрію та ін.

Харчові добавки

Всі харчові добавки повинні бути вказані в списку інгредієнтів, наприклад, загущувач (Е1422). Дуже невелика кількість людей є чутливими до деяких харчових добавок, найчастіше до штучних фарбників, консервантів і підсилювачів смаку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини