Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Продукти для нирок: що потрібно включити в раціон
commentss НОВИНИ Всі новини

Продукти для нирок: що потрібно включити в раціон

У складі цих продуктів багато корисних речовин

24 лютого 2021, 08:50
Поділіться публікацією:

Нирки — головний "фільтр" нашого організму. Кожен день вони виробляють просто колосальну роботу, пропускаючи через себе величезні обсяги крові. Експерти розповіли, що підтримувати їх стан допоможуть правильні продукти харчування. Які саме?

Продукти для нирок: що потрібно включити в раціон

які продукти покращують роботу нирок / фото: freepik

Вода

Це цінний природний ресурс, який необхідний для нормального функціонування всіх клітин організму. В середньому, кожен день нирки фільтрують близько 180 мл рідини, з них 2 л виводиться з організму з сечею, а решта — відновлюються в кровотік.

Яблука

У складі цього фрукта багато вітамінів і корисних речовин, зокрема пектин, який допомагає знизити в організмі рівень "поганого" холестерину і цукру. Яблуко корисно для нирок, тому що покращує роботу кровоносної системи і кровопостачання парного органу.

Риба

Жирні сорти риби багаті на омега-3 незамінні кислоти, які сприятливо діють на весь організм. Вони здатні контролювати кров'яний тиск і тим самим підтримувати роботу нирок.

Журавлина

Ця корисна ягода володіє багатьма властивостями, зокрема, захищає сечовий міхур від інфекцій. У складі журавлини є компоненти, які запобігають прилипанню бактерій до стінок цього органа. Таким чином журавлина покращує і здоров'я нирок.

Разом з цим, лікарі відзначили, що людям, у яких є проблеми з нирками варто обмежити в раціоні продукти, багаті фосфором (броколі, арахісове масло, часник, бобові та інші).

Нагадаємо, які ознаки вказують на те, що робота нирок може бути порушена.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікарі перерахували звички, які негативно впливають на роботу нирок і можуть призвести до небезпечних наслідків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини