Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Повний обвал: в Україні різко впала ціна головного продукту для борщового набору
commentss НОВИНИ Всі новини

Повний обвал: в Україні різко впала ціна головного продукту для борщового набору

Наразі українські фермери відвантажують капусту нового врожаю по 25-35 грн/кг, зазначили експерти.

1 червня 2022, 15:40 comments4526
Поділіться публікацією:

Цей тиждень ознаменувався тим, що українські фермери вирішили знизити ціну на білокачанну капусту. У травні ціна була або стабільною або продовжувала підвищуватися. Як повідомляє портал "Коментарі", про це розповіли аналітики платформи EastFruit.

Повний обвал: в Україні різко впала ціна головного продукту для борщового набору

Борщ. Фото: з відкритих джерел

На сьогодні українські фермери відвантажують капусту нового врожаю по 25-35 грн/кг, що в середньому на 32% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня. Насамперед, фермери змушені активно знижувати ціни на капусту нового врожаю через надмірну пропозицію на ринку: більшість українських господарств уже розпочали масове відвантаження ранньої капусти з відкритого ґрунту.

Ще одним фактором здешевлення цієї продукції, за словами аналітиків, є досить обмежений термін реалізації капусти нового врожаю. Більшість виробників змушені йти на цінові поступки, щоб якнайшвидше реалізувати наявні обсяги.

Зазначається, що незважаючи на стрімке здешевлення в даному сегменті, на даний момент білокачанна капуста в Україні коштує в середньому в 9,7 раза дорожче, ніж за аналогічний період минулого року.

Нагадаємо, за даними аналітиків, за три місяці війни вартість борщового набору в Україні зросла на 7%. Капуста – важливий елемент борщового набору.

Зазначимо, найближчі місяці ціни на свинину та всі види м'яса поступово збільшуватимуться, але не швидкими темпами. Про це повідомив аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Максим Гопка.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у РФ назвали терміни, на коли готують "референдуми" щодо "приєднання" Донбасу, Херсонщини та Запоріжжя.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини