Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Експерти з'ясували, що перець чилі, попри його пекучий смак, необхідно періодично включати у свій раціон харчування, тому що він має цілу низку корисних властивостей. Недавні дослідження доводять, що цей продукт є природним знеболювальним. Такою інформацією поділилося видання "Food.News".
З'ясувалося, що пекучість цьому овочу надає капсаїцин — хімічна сполука, яка в помірній кількості, позитивно діє на організм. Згідно з дослідженнями, вона сприяє спалюванню жирових запасів, приводить в норму рівень інсуліну, а також діє як природне знеболювальне.
Вчені говорять, що перець чилі допомагає при мігрені та знімає больові відчуття в суглобах. Крім цього, він покращує травлення, обмін речовин і допомагає при проблемах зі шлунково-кишковим трактом.
Але є групи людей, яким цей продукт протипоказаний. У них входять діти, вагітні, люди з захворюваннями печінки, нирок, а також гіпертоніки.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка приправа допоможе зберегти молодість та пружність шкіри.
Новини