Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Помідори – це популярний овоч, багатий на вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Однак, деяким людям не варто його вживати через високий вміст кислоти, соланіну тощо. Портал “Коментарі”, повідомляє про потенційні ризики та протипоказання.
Ілюстративне фото
Люди з гастроезофагеальною рефлюксною хворобою (ГЕРХ). Помідори містять кислоту, яка може посилити симптоми ГЕРХ, такі як печія та відрижка. Людям з ГЕРХ слід обмежити вживання помідорів або повністю виключити їх з раціону.
Люди з синдромом подразненого кишківника (СПК). Ці овочі містять фруктозу, яка може викликати газоутворення та здуття живота у людей з СПК.
Люди з алергією на пасльонові. Помідори належать до родини пасльонових, до якої також входять картопля, баклажани та перець. У людей з алергією на пасльонові вживання помідорів може викликати алергічні реакції, такі як свербіж у роті, набряк губ та язика, а також кропив'янка.
Люди з нирковою недостатністю. Також цей овоч містить калій, який може накопичуватися в організмі людей з нирковою недостатністю.
Люди з подагрою. Помідори містять пурини, які можуть підвищити рівень сечової кислоти в крові.
Люди з аутоімунними захворюваннями. Деякі дослідження показують, що соланін, що міститься в помідорах, може посилити симптоми аутоімунних захворювань, таких як ревматоїдний артрит та системний червоний вовчак.
Щоб мінімізувати ризики від вживання помідорів, потрібно:
Очистити помідори від шкірки та насіння: Шкірка та насіння помідорів містять більше соланіну, ніж м'якоть.
Вибирати стиглі помідори: Стиглі помідори містять менше соланіну, ніж недозрілі.
Обмежити порції: Не вживати понад 1-2 помідорів на день.
Консультуватися з лікарем: Якщо у вас є хронічні захворювання, проконсультуйтеся з лікарем перед вживанням помідорів.
Нагадаємо, портал “Коментарі” писав, кому небезпечно вживати яблука.
Новини