Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Перелік продуктів, які уповільнюють старіння шкіри
commentss НОВИНИ Всі новини

Перелік продуктів, які уповільнюють старіння шкіри

Експерти назвали продукти харчування, які варто додати в раціон, тому що вони сповільнюють старіння шкіри

20 квітня 2021, 10:15
Поділіться публікацією:

Підтримувати шкіру здоровою і молодою можна без допомоги дорогих послуг салонів краси та антивікових кремів. Просто додайте у свій раціон кілька продуктів, які допомагають уповільнити процес старіння шкіри. Що потрібно включити в раціон?

Перелік продуктів, які уповільнюють старіння шкіри

Які продукти допоможуть уповільнити старіння шкіри (фото з відкритих джерел)

Гарбузове насіння

У складі гарбузового насіння міститься багато вітамінів, цінних мікроелементів і жирних кислот, які уповільнюють процес старіння, сприяють регенерації та оновленню клітин, а також покращують роботу серцево-судинної системи. Ще насіння гарбуза багате на цинк, який запобігає розвитку акне.

Жирна риба

Збагачуйте свій раціон жирною рибою, зокрема сьомгою, лососем, скумбрією, які містять омега-3 жирні кислоти, які володіють протизапальними властивостями. З їх допомогою поліпшується здоров'я шкіри, волосся і нігтів. Також в жирних сортах риби багато цинку, а цей елемент сприяє виробленню колагену й уповільнює передчасний процес старіння.

Цитрусові

Головний активний компонент апельсина, грейпфрута, лайма і лимона — вітамін С. Він уповільнює процес старіння клітин, зберігає пружність і еластичність шкіри, а також зміцнює імунітет, тому особливо актуальний в зимовий-весняний сезон.

Горіхи

У горіхах міститься багато вітаміну Е, який допомагає зберегти в організмі водний баланс, тим самим роблячи шкіру пружною. А залізо і цинк, які входять до складу мигдалю, кеш'ю і волоських горіхів, забезпечують постачання кисню клітинам і перешкоджають старінню шкіри.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-нутриціолог Христина Шереметьєва розповіла, як вживання алкоголю позначається на шкірі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини