Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять продуктів, які підвищити працездатність
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять продуктів, які підвищити працездатність

Ці продукти необхідно мати під рукою протягом дня

1 квітня 2021, 15:50
Поділіться публікацією:

Наше харчування впливає не тільки на травні процеси, але й на мозкову активність. Деякі компоненти здатні відібрати енергію, інші ж покращують настрій і підвищують працездатність. Які продукти потрібно завжди тримати під рукою?

П'ять продуктів, які підвищити працездатність

Які продукти підвищують працездатність (фото з відкритих джерел)

Ягоди

Скоро настане сезон ягід, тому додавайте їх у свій раціон, особливо лохину і чорницю, оскільки вони багаті на вітаміни й антиоксидантні речовини. Ягоди покращують роботу мозку, підвищуючи його продуктивність. Крім цього, вони стимулюють нервову діяльність.

Горіхи

Додавайте у свій раціон горіхи, тому що в їхньому складі багато вітамінів і цінних мікроелементів. Дослідники з'ясували, що горіхи не лише підвищують працездатність, але й є засобом для профілактики нейродегенеративних захворювань і когнітивної дисфункції.

Жирна риба

Щодо користі для роботи мозку жирна риба є справжнім рекордсменом. Збагачуйте свій раціон лососем, сардинами, фореллю, тому що вони містять ненасичені жирні омега-3 кислоти, необхідні нашому організму. Регулярне вживання жирних сортів риби сприяє поліпшенню концентрації уваги та підвищує продуктивність.

Апельсини

У цих цитрусових міститься денна норма вітаміну С, який необхідний для зміцнення нашого імунітету і нормального функціонування мозку. Він покращує настрій, бореться з сонливістю і підвищує концентрацію уваги.

Кава

Кофеїн, який входить до складу напою, допомагає підбадьоритися, надає сил, енергії та підвищує працездатність. Але головне — знати міру. Пам'ятайте, що зловживання кофеїном згубно впливає на роботу всього організму.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені визначили час, коли починає знижуватися працездатність.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини