Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
У період передменструального синдрому багато жінок відчувають роздратування, нервозність та зайву емоційність. Щоб не посилити ситуацію, варто на якийсь час виключити з раціону деякі продукти.
Які продукти краще не їсти у ПМС / Фото: Anna Pelzeer/unsplash.com
Солоні продукти
Надлишок солі затримує рідину в організмі та призводить до набряків. Такі наслідки можна побачити у будь-яку фазу циклу, особливо після порції чипсів чи копчених ковбасок перед сном. Але в період ПМС ефект від шкідливих солоних продуктів виражається яскравіше, через гормональний дисбаланс наприкінці циклу жінки ще більше схильні до набряків. Щоб уникнути припухлості вранці, не зловживайте солоною, гострою та копченою їжею, приготовленою в клярі.
Цукор, хліб, фастфуд
Солодощі та хлібобулочні вироби сприяють викиду естрогену — головного "жіночого гормону", який відповідає як за здатність до дітонародження, так і за красу: якість волосся, нігтів. Однак, коли естроген накопичується в період ПМС, це провокує набір ваги, плаксивість, дратівливість, біль у грудях, головний біль, запалення на шкірі.
Помідори, петрушка, грейпфрути, кінза
Здавалося б, чим завинили ці номінально "корисні" фрукти та овочі? Річ у тому, що речовини, які містяться в них, провокують скорочення матки. А значить, посилюють болючі відчуття під час менструації. Тому краще на деякий час відмовитись від цих продуктів, особливо якщо місячні проходять з ускладненнями.
Алкоголь
Алкоголь – це депресант. Він призводить до дисбалансу нейромедіаторів у головному мозку і таким чином посилює відчуття туги, смутку та нервової напруги. Тому жінки, які в період ПМС і так перебувають у нестабільному емоційному стані, можуть відчути ще сильніші перепади настрою.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як жінкам спокійно подолати період ПМС.
Новини