Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять продуктів, які не можна їсти під час стресу
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять продуктів, які не можна їсти під час стресу

Експерти назвали список продуктів, які слід обмежити в раціоні під час стресових ситуацій

19 квітня 2021, 17:30
Поділіться публікацією:

На емоційний стан людини впливає безліч факторів, які провокують стрес, тривогу і занепокоєння. І посилити їх вплив можуть певні продукти. Що краще виключити з раціону на час?

П'ять продуктів, які не можна їсти під час стресу

Які продукти не варто їсти під час стресу / фото: Pexels

Хліб і макаронні вироби

У стресовому стані відмовтеся від хліба і макаронних виробів, тому що в їх складі є рафіновані вуглеводи. Мало того, що вони калорійні, так ще й сприяють підвищенню цукру в крові. А коливання цього показника можуть викликати дратівливість і неспокій. Віддайте краще перевагу гречці або нуту, тому що вони багаті на клітковину, а вона корисна організму в непрості періоди.

Алкоголь

Багато хто вважає, що алкоголь допомагає розслабитися і заспокоїтися, але не всі згодні з цим твердженням. Вчені кажуть, що спиртне змінює рівень серотоніну в мозку, що погано позначається на емоційному стані.

Кава

Підбадьорливий напій підвищує пульс і артеріальний тиск, тому від кави не слід чекати розслабляючого і заспокійливого ефекту. Підвищене збудження після напою можуть відчувати навіть люди в абсолютно спокійному стані, не кажучи вже про тих, хто і так був роздратований.

Молочні продукти

Дослідники вважають, що "молочка" провокує стрес для організму. Не всі люди однаково добре перетравлюють ці продукти. Тому якщо ви відчуваєте роздратування або неспокій, краще уникайте улюбленого йогурту або сиру.

Пшеничні висівки

У складі цього продукту високий рівень фітінової кислоти, яка перешкоджає засвоєнню багатьох корисних речовин, зокрема цинку, який як раз діє на наш організм заспокійливо.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чи дійсно можна стати сивим через стрес.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини