Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять продуктів, які допоможуть при високому холестерині
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять продуктів, які допоможуть при високому холестерині

Експерти перерахували продукти, які потрібно додати в раціон людям із підвищеним рівнем холестерину

21 червня 2021, 20:30
Поділіться публікацією:

Холестерин — один із показників, за яким повинні стежити всі, незалежно від віку, ваги й стану здоров'я. Якщо він підвищений, то вирішити цю проблему можна за допомогою таких продуктів:

П'ять продуктів, які допоможуть при високому холестерині

Високий холестерин / Фото: Depositphotos/udra

Цибуля

Експерти кажуть, що в складі звичайної цибулі є антиоксидант, який допомагає запобігати накопиченню бляшок холестеринів в артеріях і підтримує здоров'я судин. Також в овочі багато вітамінів і корисних речовин, які підтримують здоров'я всього організму.

Вівсянка

Натуральна вівсяна каша багата на клітковину. Чим більше її у раціоні, тим нижче рівень "шкідливого" холестерину в крові. Овес є цінним джерелом харчових волокон, тому частіше додавайте його в свій раціон.

Квасоля

Ще одне джерело дорогоцінної клітковини — бобові й особливо квасоля. Дослідження довели, що одна порція квасолі в день протягом півроку допомагає знизити рівень холестерину на 5%.

Куркума

Цю спецію регулярно використовують не тільки в кулінарії, але і в медичних цілях, тому що вона володіє низкою корисних властивостей. Куркума знижує рівень "шкідливого" холестерину, підтримує роботу серцево-судинної системи та зміцнює імунітет.

Мигдаль

Ці смачні горішки — не тільки джерело корисного рослинного білка, клітковини і ненасичених жирів, але й справжній ворог холестерину. Регулярне вживання мигдалю протягом шести тижнів допомагає нормалізувати рівень холестерину в крові й захистити своє серце і судини.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що британські дослідники провели експеримент і довели, що регулювати рівень "поганого" холестерину в крові допомагають найдоступніші фрукти — яблука.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини