Рубрики
МЕНЮ
Карина Ожерельева
Дослідження, опубліковане в Journal of the American College of Cardiology, показало, що люди, які споживають більше половини столової ложки (7 грам) оливкової олії на день, мають менший ризик смерті від серцево-судинних захворювань, раку, нейродегенеративних захворювань та захворювань органів дихання. Про це повідомляє Fox News.
Оливкова олія - Fox News
Дослідники також виявили, що люди живуть довше, якщо замінюють 10 грамів маргарину, вершкового масла, майонезу чи молочного жиру оливковою олією.
Для дослідження вчені на чолі з Мартою Гуаш-Ферре, старшим науковим співробітником Департаменту харчування Гарвардської школи громадського здоров’я TH Chan, проаналізували стан 60 582 жінок і 31 801 чоловіка.
На момент початку дослідження в 1990 році жоден з учасників не мав серцево-судинних захворювань або раку.
Кожні чотири роки стан учасників оцінювали за допомогою анкети, де запитували, як часто вони вживають певні види жирів і олій і які види олії використовують для приготування їжі.
Дослідники виявили, що учасники, які споживали більше оливкової олії, частіше були фізично активними, рідше курили, вживали більше фруктів і овочів.
У порівнянні з учасниками, які рідко або ніколи не вживали оливкову олію, було виявлено, що учасники, які споживали найбільше оливкової олії, мали "на 19% нижчий ризик серцево-судинних захворювань, на 17% нижчий ризик смертності від раку, на 29% нижчий ризик нейродегенеративних захворювань та на 18% нижчий ризик смерті від захворювань органів дихання", – йдеться у дослідженні.
Дослідження показало, що коли учасники замінювали інші жири, зокрема маргарин, масло, майонез і молочний жир, оливковою олією, ризик смерті був знижений на 8-34%.
Як повідомляли раніше "Коментарі", експерти назвали продукти, що здатні збільшити тривалість життя.
Новини