Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Олію відомого продукту назвали чистою отрутою
commentss НОВИНИ Всі новини

Олію відомого продукту назвали чистою отрутою

Ця олія підвищує рівень «поганого» холестерину

25 грудня 2020, 11:35 comments2436
Поділіться публікацією:

Довгий час кокосова олія вважалася "суперфудом", джерелом здоров'я і краси, але її статус похитнувся, коли американський доктор, професор Гарварду Карін Міхелс назвала її "чистою отрутою" і перерахувала її негативні властивості.

Олію відомого продукту назвали чистою отрутою

кокосова олія (фото з відкритих джерел)

Спеціаліст під час своєї лекції під назвою "Кокосова олія та інші харчові помилки" розповіла, що в цьому продукті високий вміст насичених жирів, які, як відомо, сприяють підвищенню "поганого" холестерину в крові, викликаючи проблеми з серцево-судинною системою. У зв'язку з цим вона порекомендувала відмовитися від кокосової олії або хоча б мінімізувати її в раціоні.

Британський фонд харчування погодився з твердженнями Карін Міхелс і також закликав споживачів не захоплюватися кокосовою олією. Згідно з дослідженнями вчених, в цьому продукті понад 80% насичених жирів, що у два рази більше, ніж в яловичому жирі, наприклад.

З рослинних олій, дієтологи рекомендують вибирати краще оливкову, рапсову або лляну — в них більше користі для здоров'я.

Нагадаємо, лікарі заявили, що людям, які страждають від гіпертонії (підвищеним тиском) необхідно вживати гарбузову олію. Виявилося, що цей продукт очищає стінки судин від "поганого" холестерину, тим самим підтримуючи роботу серця. А також гарбузова олія покращує травлення і сприятливо діє на органи зору.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що розмарин — рослина, яку часто використовують як приправу і природний харчовий консервант, є ефективним анестетиком. ЇЇ олія позитивно впливає на пам'ять людини, покращує когнітивні функції та підвищує концентрацію уваги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини