Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Небезпечні властивості морепродуктів: кому не варто їх вживати
commentss НОВИНИ Всі новини

Небезпечні властивості морепродуктів: кому не варто їх вживати

Властивості морепродуктів, які корисні не всім

31 березня 2025, 16:06
Поділіться публікацією:

Морепродукти – це цінне джерело білка, омега-3 жирних кислот та інших поживних речовин. Однак, морепродукти корисні не всім людям. Портал “Коментарі” пише, кому не варто вживати їх.

Небезпечні властивості морепродуктів: кому не варто їх вживати

Ілюстративне фото

Люди з алергією на морепродукти. Алергія на морепродукти – одна з найпоширеніших харчових алергій. Вона може викликати такі симптоми, як кропив'янка, набряк, свербіж, нудота, блювота, діарея та анафілактичний шок.

Вагітні та годуючі жінки. Деякі види морепродуктів, такі як риба-меч, акула та королівська макрель, містять високий рівень ртуті, яка може завдати шкоди розвитку нервової системи плода або дитини. Вагітним та годуючим жінкам слід уникати вживання цих видів риби.

Люди з захворюваннями печінки. Морепродукти можуть містити токсини, які можуть погіршити стан людей з захворюваннями печінки.

Люди з захворюваннями нирок. Деякі види морепродуктів, такі як молюски, містять високий рівень пуринів, які можуть погіршити стан людей з подагрою або іншими захворюваннями нирок.

Люди з аутоімунними захворюваннями. Деякі дослідження показують, що морепродукти можуть посилити симптоми аутоімунних захворювань, таких як ревматоїдний артрит та системний червоний вовчак.

Люди з синдромом подразненого кишківника (СПК). Деякі види морепродуктів, такі як молюски та ракоподібні, можуть викликати газоутворення та здуття живота у людей з СПК.

Люди з харчовою непереносимістю. Деякі люди можуть мати харчову непереносимість до певних видів морепродуктів, що проявляється у вигляді розладів шлунково-кишкового тракту, шкірних висипань або інших симптомів.

Щоб мінімізувати ризики варто дотримуватися наступних порад:

Вибирайте свіжі морепродукти — купуйте їх у перевірених магазинах та звертайте увагу на термін придатності.

Правильно та ретельно готуйте морепродукти, щоб знищити бактерії та паразитів.

Обмежте вживання деяких видів риби, таких як риба-меч, акула, королівська макрель та інші види риб з високим вмістом ртуті.

Нагадаємо, портал “Коментарі” писав, кому зі знаків Зодіаку не варто вживати рибу. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини