Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо ТОП-5 продуктів для розвитку пам'яті
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо ТОП-5 продуктів для розвитку пам'яті

Дослідники підказали, які продукти необхідно додати в раціон, якщо хочете розвинути свою пам'ять

29 липня 2021, 09:15
Поділіться публікацією:

Для поліпшення пам'яті й повноцінної роботи мозку експерти радять додати у свій раціон певні продукти. Що увійшло в цей список?

Названо ТОП-5 продуктів для розвитку пам'яті

Які продукти допомагають розвинути пам'ять / Фото: Prostock-Studio/Getty Images/iStockphoto

Жирна риба

Одним із найцінніших компонентів у жирних сортах риби є ненасичені жирні кислоти омега-3. Їх можна знайти у форелі, сардинах, лососі. Згідно з дослідженнями, ці кислоти покращують роботу пам'яті та допомагають підвищити якість роботи.

Волоські горіхи

У цьому продукті також багато вітамінів, мікроелементів, зокрема, омега-3 жирних кислот, які позитивно впливають на роботу мозку і серцево-судинної системи. Горіхи можуть стати корисним полуденним перекусом.

Кава

Багато людей люблять цей напій за підбадьорливий і тонізуючий ефект. У помірних кількостях кава також корисна для здоров'я, зокрема для роботи мозку. До складу напою входять антиоксиданти, які сприяють концентрації уваги та покращують настрій.

Яйця

У яйцях міститься холін, який, згідно з дослідженнями, покращує пам'ять і настрій. Також продукт багатий на вітаміни, фосфор, фолієву кислоту, кальцій, магній та інші корисні речовини, які позитивно впливають на організм.

Чорниця

У складі цих смачних ягід багато антиоксидантів, які покращують роботу та уповільнюють старіння мозку. Експерти кажуть, що вживання чорниці сприяє активізації мозку і поліпшенню пам'яті.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що хороша пам'ять залежить від багатьох біохімічних процесів, які відбуваються в організмі. Якщо хочете зберегти здоров'я свого мозку і поліпшити свої когнітивні здібності, медики запропонували п'ять простих і доступних способів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини