Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо стоп-продукти, які руйнують шкіру
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо стоп-продукти, які руйнують шкіру

Лікар-дієтолог Анна Гоголєва перерахувала продукти, які слід обмежити в раціоні, тому що вони шкодять станом шкіри

18 серпня 2021, 18:20
Поділіться публікацією:

Здорова і чиста шкіра — це результат грамотного вибору харчових продуктів. Якщо не хочете, щоб вона втратила свою еластичність і пружність, переглянете свій раціон і дещо з нього виключіть.

Названо стоп-продукти, які руйнують шкіру

Які продукти шкодять стану шкіри (фото з відкритих джерел)

На своїй сторінці в Instagram лікар-дієтолог Анна Гоголєва розповіла, що деякі продукти відверто шкодять стану шкіри. Потрібно також враховувати й індивідуальні особливості: генетику, типи дефіцитів, брак ферментів і особливості роботи шлунково-кишкового тракту. Але, звички харчування стоятьна першому місці.

За словами експерта, з меню потрібно виключити цукор, тому що він провокує запальні захворювання в організмі й запускає процеси глікації (перетравлення цукру і викиду глюкози в кров), безпосередньо руйнуючи білок колаген. До того ж при регулярному вживанні великої кількості цукрів, процес вироблення природного колагену порушується і відновити його складно.

Також обмежте "молочку", особливо коров'яче молоко, тому що в ньому міститься білок IGF 1, який призводить до набряків, акне і прищів.

Слід відмовитися також від алкогольних напоїв, тому що вони шкодять мікрофлорі кишківника і печінки, а ще зневоднюють шкіру, а це загрожує появою мімічних зморшків і раннім старінням.

Ще дієтолог рекомендує відмовитися від регулярного вживання простих вуглеводів, тому що вони здатні порушити мікробіом кишківника і роботу підшлункової залози, викликавши тим самим появу висипу, набряклості та прищів.

Названо стоп-продукти, які руйнують шкіру - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-дерматолог Світлана Якубовська розповіла, як очистити шкіру від make-up.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини