Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо продукти, які прискорюють старіння
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо продукти, які прискорюють старіння

Ці продукти слід обмежити або зовсім виключити з меню

26 серпня 2020, 13:45 comments1236
Поділіться публікацією:

Правильне харчування — основа здоров'я. Щоб організм нормально функціонував йому потрібні натуральні продукти, багаті вітамінами і цінними речовинами. На своїй сторінці в Instagram дієтолог Альона Коготкова розповіла, які продукти варто виключити з раціону, тому що вони прискорюють процес старіння.

Названо продукти, які прискорюють старіння

продукти, які прискорюють старіння

Алкоголь

Він позбавляє організм вітамінів А, Е і С — антиоксидантів, які необхідні для відновлення клітин і зміцнення кісткової та сполучної тканини.

Фастфуд

Всі продукти, обсмажені в олії при високих температурах, вивільняють вільні радикали, які прискорюють процеси старіння. Вони також впливають на молекули ДНК, порушують клітинне дихання і сприяють зниженню еластичності шкіри. А споживання великої кількості солі зневоднює організм.

Білий хліб

Взаємодія простих цукрів з білками призводить до утворення кінцевих продуктів глікозірованія (КПГ), головний негативний ефект яких — прискорене старіння шкіри (зморшки, пігментація).

Цукор

Та ж сама реакція глікозірованія, в результаті якої страждає функція клітини та перенесення кисню до тканин стає менш ефективним. Глюкоза стимулює кофермент mTOR, що знижує активність клітинного оновлення і збільшує рівень запалення.

Перероблене м'ясо

Ковбаса, сосиски, бекон — всі вони багаті консервантами, фосфатами, сіллю і підсилювачами смаку. Вживання таких продуктів викликає утворення вільних радикалів, підвищує вироблення шкірного сала і зневоднює шкіру.

Смажена їжа

Чим вище температура обробки, тим більше утворюється КПГ. Якщо смажите, додавайте воду — вона не дає температурі підвищуватися вище 100 С. Краще готувати на пару або відварювати.

Названо продукти, які прискорюють старіння - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти провокують набряклість.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини