Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Одним з найважливіших органів травної системи є підшлункова залоза. Але багато людей чомусь всіляко її навантажують, в результаті чого вона запалюється і призводить до неприємних наслідків. Які продукти є найлютішими ворогами цього органу?
що шкодить підшлунковій залозі / фото: noviydoctor.com
Фахівці відзначили, що підшлункова залоза виробляє ферменти, які допомагають перетравлювати їжу, а також гормони (інсулін і глюкагон) для контролю рівня глюкози в крові. Але через неправильне харчування цей орган може дати збій.
Газовані напої
Дієтологи радять повністю виключити з раціону газовані напої, тому що вони дратують стінки травного тракту і призводять до розвитку гастриту і запалення підшлункової залози.
Жирні страви та морозиво
Багато людей люблять фастфуд, напівфабрикати, морозиво, не усвідомлюючи, наскільки в цих продуктах міститься багато простих вуглеводів і жирів. І якщо ця їжа переважає у вашому раціоні щодня, тоді не варто дивуватися, чому робота підшлункової залози порушується.
Солодощі та шоколад
З огляду на те, що підшлункова залоза виробляє інсулін, то чим більше глюкози потраплятиме в організм, тим більше гормону вона буде виробляти. Відповідно, якщо ви будете вживати багато шоколаду і солодощів, то цей орган постійно буде під напругою.
Кава
Надмірне вживання кави сприяє посиленій продукції травних ферментів, які руйнують стінки органів, в тому числі й підшлункової залози. Особливо шкідлива кава натщесерце.
Гострі спеції та прянощі
Якщо хочете уберегти підшлункову залозу вживайте менше гострих страв, спецій і прянощів. До складу цих продуктів, входять речовини, які подразнюють слизову оболонку органу і сприяють розвитку запальних процесів.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти "любить" підшлункова залоза.
Новини