Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо п'ять головних ворогів підшлункової залози
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо п'ять головних ворогів підшлункової залози

Підшлункова залоза - це важливий внутрішній орган

12 грудня 2020, 03:25 comments2107
Поділіться публікацією:

Одним з найважливіших органів травної системи є підшлункова залоза. Але багато людей чомусь всіляко її навантажують, в результаті чого вона запалюється і призводить до неприємних наслідків. Які продукти є найлютішими ворогами цього органу?

Названо п'ять головних ворогів підшлункової залози

що шкодить підшлунковій залозі / фото: noviydoctor.com

Фахівці відзначили, що підшлункова залоза виробляє ферменти, які допомагають перетравлювати їжу, а також гормони (інсулін і глюкагон) для контролю рівня глюкози в крові. Але через неправильне харчування цей орган може дати збій.

Газовані напої

Дієтологи радять повністю виключити з раціону газовані напої, тому що вони дратують стінки травного тракту і призводять до розвитку гастриту і запалення підшлункової залози.

Жирні страви та морозиво

Багато людей люблять фастфуд, напівфабрикати, морозиво, не усвідомлюючи, наскільки в цих продуктах міститься багато простих вуглеводів і жирів. І якщо ця їжа переважає у вашому раціоні щодня, тоді не варто дивуватися, чому робота підшлункової залози порушується.

Солодощі та шоколад

З огляду на те, що підшлункова залоза виробляє інсулін, то чим більше глюкози потраплятиме в організм, тим більше гормону вона буде виробляти. Відповідно, якщо ви будете вживати багато шоколаду і солодощів, то цей орган постійно буде під напругою.

Кава

Надмірне вживання кави сприяє посиленій продукції травних ферментів, які руйнують стінки органів, в тому числі й підшлункової залози. Особливо шкідлива кава натщесерце.

Гострі спеції та прянощі

Якщо хочете уберегти підшлункову залозу вживайте менше гострих страв, спецій і прянощів. До складу цих продуктів, входять речовини, які подразнюють слизову оболонку органу і сприяють розвитку запальних процесів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти "любить" підшлункова залоза.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Алекс

13 грудня 2020, 13:47

У поджелудочной нет слизистой которую что-то может раздражать. Автор идиот и невежда.


Новини