Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Від якості харчування залежить безліч процесів в нашому організмі, тому стежте за тим, щоб їжа у вашому раціоні була корисною. Лікар-нефролог Людмила Артюхина розповіла, який продукт слід обмежити в меню, щоб не виникло проблем з нирками, повідомляє видання Med2.
Ні для кого не секрет, що нирки — природний фільтр людського організму. Вони очищають його від шлаків і токсинів, виводять зайву рідину, підтримують обмін кальцію і фосфору, тому нирки слід берегти. А зробити це не складно, достатньо обмежити в раціоні кухонну сіль.
Якщо людина вживає занадто багато солі, а її щедро додають в фаст-фуд і напівфабрикати, то нирки не справляються з її переробленням, і вона частково залишається в організмі, стаючи причиною багатьох захворювань (нефриту, нефрозу). І часто хворобливі симптоми, які вказують на проблеми з нирками, починають проявлятися на серйозній стадії захворювань, тому слід бути обережнішим.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які звички негативно впливають на роботу нирок і можуть призвести до небезпечних наслідків.
Новини