Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо 9 кращих продуктів для красивої шкіри
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо 9 кращих продуктів для красивої шкіри

Не варто забувати про збалансоване харчування і не об'їдатися

30 жовтня 2020, 01:50
Поділіться публікацією:

Правильні креми і засоби по догляду можуть допомогти вашій шкірі виглядати краще, але не меншу роль грає те, що ви їсте. Деякі продукти можуть допомогти вашій шкірі виглядати краще, але не варто забувати про збалансоване харчування з помірним розміром порцій. Про це пише CNN .

Названо 9 кращих продуктів для красивої шкіри

1. Ківі

Вживання продуктів з високим вмістом вітаміну С асоціюється з більш здоровою, більш вологою шкірою, яка має менше зморшок. Один смачний ківі містить більше 60 міліграмів цього корисного для шкіри поживних речовин.

2. Масло виноградних кісточок

Масло виноградних кісточок містить велику кількість лінолевої кислоти — здорового поліненасиченого жиру. Дослідження показують, що лінолева кислота допомагає захистити шкіру від зморшок і стоншування, які відбуваються з віком.

3. Какао

Флавоноїди — це антиоксиданти, що містяться в багатьох фруктах і овочах, а також у червоному вині, чаї та какао. В одному дослідженні було виявлено, що регулярне вживання гарячого какао захищає шкіру від сонячних опіків, збільшує приплив крові до шкіри та зменшує шорсткість шкіри.

4. Мигдаль

Мигдаль є хорошим джерелом вітаміну Е, флавоноїдів і лінолевої кислоти. Ці речовини допомагають зберегти вашу шкіру здоровою і захистити її від шкідливих ультрафіолетових променів сонця.

5. Кавун

Це улюблене літні ласощі пропонує більше, ніж соковиту солодкість. Кавун несе в собі багатий запас лікопену, каротиноїдні з'єднання з антиоксидантними властивостями. Лікопен може зробити шкіру більш гладкою і захистити її від сонячних променів. Ще один смачний джерело лікопену — помідори.

6. Соя

Соя містить антиоксиданти, звані ізофлавонами. Деякі дослідження показують, що ізофлавони можуть поліпшити товщину шкіри, вміст колагену та еластичність.

7. Темно-зелені листові овочі

Шпинат, мангольд, капуста та інша темна листова зелень багаті лютеїн — антиоксидантом, пов'язаним з більш здоровою шкірою. У дослідженні, проведеному в Італії, вживання трьох порцій темно-зелених листових овочів в тиждень було пов'язано з більш низькими показниками меланоми, типу раку шкіри. Спочатку проконсультуйтеся з лікарем, якщо ви приймаєте будь-які препарати для розрідження крові, так як темно-зелені листові овочі можуть негативно взаємодіяти з цими препаратами.

8. Морква

Морква багата бета-каротином. Це каротиноїдні з'єднання захищає шкіру від пошкоджень, викликаних впливом сонця. Іншими хорошими джерелами бета-каротину є солодка картопля, манго, папайя, шпинат і капуста.

9. Чай

Зелений і чорний чай містять катехіни і епікатехіни, які є потужними антиоксидантами. Дослідження показують, що вживання чаю може допомогти зберегти шкіру більш еластичною і захистити від раку шкіри.

Раніше "Коментарі" писали, що Марта Девіс, яка проживає в англійському містечку Ковентрі, протягом восьми років свого життя харчувалася одними чіпсами і хлібом. У дівчинки діагностували рідкісну хворобу, яка називається неофобія. При такому недугу людина не може їсти незвичну для нього їжу, тому що це викликає у нього патологічний страх.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини