Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо спосіб зробити гречку максимально корисною
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо спосіб зробити гречку максимально корисною

Лікар-дієтолог Ганна Білоусова розповіла, як приготувати гречку так, щоб зробити її максимально корисною для здоров'я

29 жовтня 2021, 07:50
Поділіться публікацією:

Гречка – смачний і корисний продукт, який ідеально урізноманітнить ваш раціон. Але важливе значення має і процес приготування каші. Лікар-дієтолог Анна Білоусова розповіла, як зробити страву максимально корисною.

Названо спосіб зробити гречку максимально корисною

Як зробити гречку максимально корисною / Фото: Goodfon

До складу гречки входять різні вітаміни, амінокислоти, клітковина, калій, залізо, цинк, фосфор та інші мікроелементи, які підтримують весь організм у тонусі. Гречка ідеально підходить для сніданку, тому що дарує насичення та заряд енергії та є малокалорійною, що важливо для тих, хто стежить за своєю фігурою.

Здавалося б, немає нічого складного в тому, щоб зварити гречану кашу, потрібно налити воду в каструлю, додати крупу, зробити повільний вогонь і варити так до повної готовності. Але зерна при варінні можуть розваритися чи злипнутися. Щоб цього уникнути, експерт радить спочатку засмажити гречку на сухій сковорідці, а потім уже засипати у каструлю та поставити на вогонь. Коли вода википить, потрібно покласти в кашу шматочок масла.

А щоб каша вийшла розсипчастою, підказала дієтолог, слід зняти кашу з плити, коли вода майже пішла, потім накрити каструлю рушником, і почекати поки вона дійде.

Плюс до всього, в гречку можна додати помідори або паприку, тоді залізо, яке входить до її складу, швидше засвоюватиметься організмом.

Нагадаємо, що гречка містить у собі безліч поживних речовин та вітамінів, тому періодично має бути присутньою на вашому столі. Експерти назвали чотири вагомі причини регулярно вживати цю крупу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати гречані котлети із сиром.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини