Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо продукти, які врятують вас від осінньої хандри
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо продукти, які врятують вас від осінньої хандри

У цих продуктах багато корисних речовин

21 жовтня 2020, 10:10
Поділіться публікацією:

Більшість людей з приходом осені впадають в депресію, тому стають дратівливими, нервовими та втомленими. Але впоратися з таким станом допоможе правильний набір продуктів, які мають цінний набір речовин і вітамінів. Про це розповідає видання 4mama.

Названо продукти, які врятують вас від осінньої хандри

shutterstock

Помідори

Організм, з настанням холодів, відчуває брак сонячного світла, а також зі зменшенням світлового дня, втрачає дуже багато мінеральних речовин: магній, кальцій, залізо, а також вітамін Д. У результаті цього, настрій погіршується, з'являється дратівливість, сонливість і млявість. Щоб не допустити подібного стану, фахівці рекомендують "налягати" на помідори. Речовина тирамін, яка міститься в них, в нашому організмі перетворюється в серотонін, який ще називають гормоном щастя і радості. А ще помідори містять багато вітамінів і антиоксидантів, які захищають організм від багатьох захворювань.

Виноград

Цей фрукт багатий на вітамін А, В, С, а також залізо (запобігає осінньому авітамінозу), магній (заспокоює нерви та підіймає настрій), а також кальцій (зміцнює кістки). Крім цього, виноград покращує якість і тривалість сну. А якщо людина добре виспалась, то і настрій буде прекрасним.

Шпинат

Цей продукт не тільки здатний оздоровити організм, але і поліпшити настрій, адже магнію в ньому аж 82 мг. А якщо нервова система не потребує "перезавантаження", то і відповідно життєвий тонус буде на висоті.

Волоський горіх

Цей вид горіхів багатий на омега-3 жирні кислоти, які покращують роботу мозку, борються з депресією, вбивають почуття страху і паніки, а натомість дарують вам гарний настрій.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як пережити осінь без шкоди для здоров'я і настрою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини