Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Згідно зі статистикою, 50% людей після вживання алкогольних напоїв, періодично відчувають похмілля — постінтоксикаційний стан організму. Вони скаржаться на головний біль, сильне відчуття спраги, нудоту і набряклість. Команда вчених з Фінляндії визначила продукти, які допомагають ефективно справлятися з таким станом, передає видання Pledge Times.
Дослідники провели експеримент, результати якого показали, що побороти похмілля допомагає амінокислота L-цистеїн, яка міститься майже у всіх продуктах. Але найбільш багатими на цю речовину виявилися зерна гороху, сирі курячі яйця і сире насіння соняшника. Вчені говорять, що саме ці продукти варто вживати після гучної вечірки або посиденьок з друзями.
Автор дослідження Петер Ерікссон відзначив, що амінокислота L-цистеїн реагує з ацетальдегідом і утворює метаболіти, які нешкідливі для організму. Вона дійсно полегшує симптоми похмілля, покращуючи загальне самопочуття після великої кількості випитого алкоголю.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які спиртні напої призводять до важкого похмілля.
Новини