Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названі два головних ворога підшлункової залози
commentss НОВИНИ Всі новини

Названі два головних ворога підшлункової залози

Кандидат медичних наук і лікар Сергій Грошев розповів, які два основні ворога є у підшлункової залози

27 квітня 2021, 12:50 comments1084
Поділіться публікацією:

Підшлункова залоза — орган хоч і маленький, але дуже важливий в організмі. І збій в його роботі негативно відбивається на самопочутті людини. Кандидат медичних наук і лікар Сергій Грошев розповів, що у підшлункової залози є два основних вороги, від яких її потрібно охороняти.

Названі два головних ворога підшлункової залози

Підшлункова залоза (фото з відкритих джерел)

Спеціаліст зазначила, що підшлункова залоза виконує екзокринну та ендокринну функції. Перша полягає у виробленні та виділення ферментів, які розщеплюють білки, жири та вуглеводи, а друга — в синтезі інсуліну і глюкагону — гормонів, які регулюють в крові рівень цукру.

Найбільше підшлункова залоза страждає від алкогольних напоїв і великої кількості білка. Це її головні вороги. Коли людина вживає спиртне і закушує його м'ясом, наприклад, то на наступний день у неї можуть з'явитися ознаки нетравлення (метеоризм, болі, діарея) або запалення (панкреатит). У важких випадках може навіть підскочити температура тіла.

Лікар також зазначив, що спадкові або придбані захворювання підшлункової залози можуть стати причиною розвитку цукрового діабету. Але найпідступнішими та важкими хворобами є хронічний панкреатит і рак залози.

Якщо хочете, що цей орган працював злагоджено і без проблем, тоді переглянете свій раціон і приймайте змішану їжу, в якій є тваринні білки, помірна кількість жиру і цукру. Ні в якому разі не можна об'їдатися, контролюйте розмір своєї порції.

Нагадаємо, які напої дуже згубно впливають на стан підшлункової залози та можуть викликати ряд ускладнень.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти "любить" підшлункова залоза.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини