Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Морква по-корейськи – це популярна закуска, яка поєднує в собі пікантний смак та хрустку текстуру. Однак для деяких людей її вживання може бути небезпечним. Негативно вплинути на здоров'я може велика кількість солі та інших спецій. Кому не варто вживати моркву по-корейськи пише портал “Коментарі”.
Ілюстративне фото
Популярна страва містить багато солі, що може спровокувати підвищення артеріального тиску. Людям з гіпертонією слід обмежити вживання цієї закуски або навіть повністю виключити її з раціону.
Гострі спеції, що містяться в цій страві, можуть подразнювати слизову оболонку шлунка та кишківника. Людям з гастритом, виразкою шлунка або дванадцятипалої кишки, колітом та іншими захворюваннями шлунково-кишкового тракту радять обмежити вживання закуски або навіть повністю виключити її з раціону.
Сіль та спеції можуть негативно вплинути також на роботу нирок. Людям з захворюваннями нирок варто бути обережними, вживаючи закуску.
Викликати алергічні реакції можуть червоний перець, коріандр та часник, а у вагітних та годуючих жінок закуска може викликати печію, здуття живота та інші проблеми з травленням.
Від надмірного споживання моркви по-корейськи може постраждати печінка через гострі спеції та високий вміст оцту у закусці.
Обмежити порції: не вживати понад 100-150 г моркви по-корейськи на день.
Використовувати домашню моркву по-корейськи: домашня закуска містить менше солі та спецій, ніж покупна.
Консультуватися з лікарем: якщо у вас є хронічні захворювання, проконсультуйтеся з лікарем перед вживанням страв з великою кількістю спецій та потенційними алергенами.
Нагадаємо, портал “Коментарі” писав, кому може завдати шкоди квашена капуста.
Новини