Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
При повторному розігріванні багато продуктів втрачають свої корисні властивості і смакові якості. А деякі з них можуть викликати проблеми з шлунково-кишковим трактом. Вчені з'ясували, що серед усіх круп шкідливим після розігрівання стає саме рис.
Справа в тому, що в цьому продукті можуть бути спори бактерій Bacillus cereu, які виживають у процесі приготування страви. Ці бактерії здатні викликати харчові токсикоінфекції у людини.
Експерти кажуть, що рис потрібно класти в холодильник не пізніше, ніж через годину після його подачі на стіл. При кімнатній температурі шкідливі мікроорганізми починають активно розмножуватися. В цілому, готову страву не рекомендується зберігати не більше доби.
"Якщо ви з'їсте рис з бактеріями Bacillus cereus, то можете захворіти, а також отримати рвоту або діарею протягом декількох годин після трапези", – зазначили медики.
Нагадаємо, які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовій печі повторно.
Раніше видання "Коментарі"
повідомляло, які продукти не рекомендується їсти в холодному вигляді. І вчені пояснили
чому.
Новини