Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Медики розповіли, яку страву небезпечно розігрівати повторно
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики розповіли, яку страву небезпечно розігрівати повторно

В цій страві можуть бути спори шкідливих бактерій

11 червня 2020, 03:25 comments1322
Поділіться публікацією:

При повторному розігріванні багато продуктів втрачають свої корисні властивості і смакові якості. А деякі з них можуть викликати проблеми з шлунково-кишковим трактом. Вчені з'ясували, що серед усіх круп шкідливим після розігрівання стає саме рис.

Медики розповіли, яку страву небезпечно розігрівати повторно

Справа в тому, що в цьому продукті можуть бути спори бактерій Bacillus cereu, які виживають у процесі приготування страви. Ці бактерії здатні викликати харчові токсикоінфекції у людини.

Експерти кажуть, що рис потрібно класти в холодильник не пізніше, ніж через годину після його подачі на стіл. При кімнатній температурі шкідливі мікроорганізми починають активно розмножуватися. В цілому, готову страву не рекомендується зберігати не більше доби.

"Якщо ви з'їсте рис з бактеріями Bacillus cereus, то можете захворіти, а також отримати рвоту або діарею протягом декількох годин після трапези", – зазначили медики.

Нагадаємо, які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовій печі повторно.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти не рекомендується їсти в холодному вигляді. І вчені пояснили чому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини