Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Медики розповіли про користь вуглеводної дієти
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики розповіли про користь вуглеводної дієти

Вуглеводна дієта допомогла знизити рівень шкідливого холестерину

28 травня 2021, 22:48
Поділіться публікацією:

Якщо вас засмучують зайву вагу, гіпертонія і підвищений холестерин, спробуйте змінити раціон: вуглеводних продуктів в ньому має бути більше, а жирів — менше. До такого висновку прийшла група вчених із США і Південної Кореї, пише aerinle.

Медики розповіли про користь вуглеводної дієти

Вуглеводна дієта (фото з відкритих джерел)

Дослідники вивчали харчування добровольців, у яких були проблеми із зайвою вагою, з серцем і судинами. І всі вони не дружили зі спортом і вели пасивний спосіб життя. Так, вуглеводна дієта допомогла знизити рівень шкідливого холестерину, знизити окислювальний стрес. Що привело до звуження ендотелію судин і, отже, зниження підвищеного артеріального тиску.

Крім цього учасникам дослідження вдалося схуднути, причому чоловіки втратили більше зайвих кілограмів, ніж жінки. Медики відзначають, що найбільшого ефекту в плані схуднення і поліпшення показників здоров'я серцево-судинної системи вдалося домогтися тим, хто поєднував таке харчування з фізичною активністю.

Нагадаємо, вчені з Великобританії в ході нового дослідження довели, що дієти можуть бути ефективні при лікуванні онкологічного захворювання. Правильний раціон харчування здатний запобігти недузі. Дослідники з'ясували, що на ріст клітин раку впливає серин — амінокислота, яка бере участь у виробництві білків і міститься в таких продуктах, як м'ясо, риба, соєві боби, яйця. Вчені проведи експеримент з лабораторними гризунами, їх розділили на дві групи. Першу групу не обмежували в харчуванні, а другий — давали раціон з низьким вмістом серина.

Результати показали, що у гризунів з другої групи зростання злоякісної пухлини сповільнилося. Але при цьому, дослідники заявили, що у 30% людей, у яких був діагностований рак кишечника або підшлункової залози, відбулася мутація. Вона призвела до того, що пошкоджені клітини самі почали виробляти серин. У таких випадках, обмеження в їжі вже, на жаль, не показують бажаного результату.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини