Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Квас — один з найкращих напоїв у спекотну погоду. Він добре втамовує спрагу, дарує заряд бадьорості і покращує травлення. Але, як і будь-який інший продукт, квас має свої протипоказання. Кому краще відмовитися від цього напою?
Відомо, що натуральний квас багатий на вітаміни Е, В, РР, а також залізо, кальцій, магній і фосфор. Також в ньому багато антиоксидантів, які нейтралізують в організмі дію вільних радикалів, зменшуючи ризик появи онкологічних захворювань.
Але при цьому, квас можна пити далеко не всім. Обмежити або повністю виключити напій з раціону слід людям, у яких діагностовано гастрит або виразку шлунку. Також його можна вживати при проблемах з печінкою, нирками та сечовиділенням.
Ще квас протипоказаний при алергії на дріжджі, злакові, і при целіакії (порушення роботи кишечника, — прим. авт.).
Промисловий ж квас, окрім додаткового вуглекислого газу, містить більше алкоголю, а також хімічні підсилювачі смаку, кольору, тому краще віддати перевагу натуральному напою.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати смачний домашній квас. Запишіть три рецепти.
Новини