Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Медики перерахували заняття, небезпечні відразу після їжі
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики перерахували заняття, небезпечні відразу після їжі

Медики назвали заняття, від яких варто відмовитися відразу після прийому їжі, щоб не нашкодити здоров'ю

18 серпня 2021, 20:15
Поділіться публікацією:

Після прийому їжі медики рекомендують утриматися від декількох занять, інакше можна зробити негативний вплив на здоров'я. Про що йде мова?

Медики перерахували заняття, небезпечні відразу після їжі

Що не можна робити відразу після їжі (фото з відкритих джерел)

Прийняття душу

Після ситного обіду або вечері не бажано приймати ванну, душ або займатися плаванням, хоча б 40 хвилин. Експерти кажуть, що водні процедури можуть перешкодити нормальному травленню.

Куріння

Відразу після прийому їжі така шкідлива звичка зв'язує кисень, який необхідний для правильної роботи травної системи, тому тіло поглинає більше канцерогенних речовин. Вчені говорять, що навіть одна сигарета після їжі небезпечна для здоров'я, тому що збільшує ризик розвитку серйозних захворювань, в тому числі онкології.

Пиття чаю

Багато людей після трапези влаштовують чаювання, але це не зовсім правильно. Медики кажуть, що вживання чаю може перешкодити організму поглинати з продуктів такий мінерал як залізо. Краще зробити паузу на 30-40 хвилин.

Вживання фруктів

З'їдені відразу після основної страви фрукти можуть не перетравлюватися належним чином і стати важким навантаженням для шлунково-кишкового тракту. В результаті може з'явиться печія, метеоризм і інші порушення травлення.

Нагадаємо, що при повній відмові від їжі людина деякий час здатний жити й зберігати певну працездатність, але його стан здоров'я буде погіршуватися, а сили пропадати. Лікар-гастроентеролог Олександра Мизникова розповіла, як буде реагувати тіло на відсутність їжі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вода, прийнята під час або після їди розбавляє шлункові ферменти й кислоти, а також перешкоджає травленню. Чи так це, дізнайтеся в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини