Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Для любителів апельсинового соку є хороша новина. Виявляється, що цей напій здатний запобігти розвитку нейродегенеративних захворювань, зокрема старечого недоумства.
Який напій знижує ризик розвитку недоумства / ФОТО: PXHERE.COM
Дослідники з Гарвардського університету з'ясували, що регулярне вживання натурального апельсинового соку здатне на 50% знизити ризик деменції. Річ у тому, що цей смачний напій багатий на флавоноїди — біологічно активні речовини, які позитивно впливають на головний мозок і уповільнюють процеси старіння в центральному органі нервової системи. Але ці речовини входять до складу й інших цитрусових, наприклад, лимонів, лаймів та грейпфрутів.
Варто відзначити, що флавоноїди пригнічують запальні процеси в організмі та зміцнюють імунну систему, а також вони мають антиоксидантні властивості, які дуже важливі для роботи та продуктивності мозку.
Вчені довели, що у любителів апельсинового соку ризик зниження когнітивних здібностей з віком знижується. Але мова йде про натуральні напої, без барвників, підсилювачів смаку та інших хімічних добавок.
Нагадаємо, що американські вчені оприлюднили результати дослідження, в якому вони прийшли до висновку, що чай з імбиром здатний знизити ризик розвитку онкологічних захворювань. Імбир також визнаний одним з кращих засобів, які можуть зміцнити імунітет і зняти запалення.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені з університету Колорадо з'ясували, що кава допомагає знизити ймовірність розвитку інсульту і серцевої недостатності. А антиоксиданти, які входять до його складу, перекривають певні факти ризику.
Новини