Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Літнє меню: від яких продуктів варто відмовитися у спеку
commentss НОВИНИ Всі новини

Літнє меню: від яких продуктів варто відмовитися у спеку

«Небезпечні» продукти можна вживати в їжу, якщо дотримуватися певних правил

12 серпня 2020, 01:50
Поділіться публікацією:

Влітку стає дуже багато харчових отруєнь. Найчастіше люди самі винні в цьому, тому що не дотримуються правил приготування та зберігання харчових продуктів. Ведучий ток-шоу "Хороше здоров'я" і "Корисна програма" на телеканалі "Інтер" Олександр Лук'яненко розповів порталу "Коментарі" від яких продуктів краще відмовитися влітку, а на які звернути більше уваги.

Літнє меню: від яких продуктів варто відмовитися у спеку

Лук'яненко розповів, що найнебезпечнішими в спеку стають риба, особливо копчена і в'ялена, морепродукти та м'ясо. Він акцентує увагу на тому, що якщо ви не впевнені у свіжості цих продуктів, то не варто їх купувати. Це найнебезпечніша категорія товарів, тому при найменших підозрах — не вживайте їх в їжу.

"Медицина вже давно все придумала, як убезпечити себе від харчових отруєнь: мити руки й не їсти несвіжі продукти. Питання в тому, що дотриматися цих двох простих правил людям чомусь складно", — говорить телеведучий.

Олександр Лук'яненко також розповів, що купуючи продукти у звичайних магазинах для перевірки в студії експериментів, до останнього моменту не відомо, в якій ціновій категорії виявиться якісний продукт. Не завжди якісне виявляється дорогим. Часто буває, що дорогі продукти насправді виявляються неїстівними. І навпаки, продукти економкласу відповідають усім вимогам якості.

"Такі історії у нас були зі шпротами, з кетчупами, і з мідіями. Дорогі тихоокеанські мідії в вакуумі — красиві, великі — виявилися гіршими, ніж українські, які в три рази дешевше. Розкривши пакет, виявилося, що з одного кілограма чилійських мідій потрібно викинути 700 грамів, тому що вони побиті та розкриті, і вживати їх вже не можна. Звичайно, краще взяти українські. По-перше, вони смачніші. А по-друге, ви ними не отруїтеся", — каже ведучий.

Нагадаємо, риба є важливим і обов'язковим продуктом в раціоні дитини, адже вона містить безліч вітамінів і корисних речовин. Але батьки повинні знати, яку рибу вводити в раціон малюка, щоб досягти максимальної користі для організму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини