Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Чорнослив — корисний і доступний продукт, який має цілу низку корисних властивостей. Він покращує травлення, регулює тиск і знижує рівень "поганого" холестерину. Нещодавно американським вченим вдалося виявити ще одну дивну властивість цього сухофрукту. Про це повідомляє видання News-medical.
Експерти провели дослідження на лабораторних гризунах. Протягом півроку мишей годували добавками на основі чорносливу і помітили, що цей продукт допоміг тваринам відновити кісткову масу. Вчені припускають, що вся справа в поліфенолах, а також марганцю і вітамініу К, які містяться в чорносливі та сприятливо впливають на кісткову тканину.
Доктор Бернард Халлоран зазначив, що регулярне вживання сушеної сливи може допомогти при остеопорозі (захворюванні, яке пов'язане з втратою кальцію в кістках). Експерти продовжують дослідження на цю тему, щоб більш детально розібрати механізм впливу чорносливу на стан кісток.
Варто зазначити, що цей сухофрукт також зміцнює судини та покращує згортання крові. Сушені сливи містять багато антиоксидантів, які захищають організм від розвитку серйозних захворювань.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які сухофрукти допоможуть зміцнити імунітет восени.
Новини