Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Лікарі попередили про продукти, які небезпечні при застуді
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі попередили про продукти, які небезпечні при застуді

Ці продукти можуть погіршити хворобу

7 жовтня 2020, 09:55
Поділіться публікацією:

Допомогти організму в боротьбі з простудними захворюваннями може правильний набір продуктів. Багато з них багаті на вітаміни, антиоксиданти та інші корисні речовини, які сприяють зміцненню імунітету. Але є і ті продукти, які можуть погіршити хворобу і затягнути одужання. Про це повідомляє видання Eat This, Not That !.

Лікарі попередили про продукти, які небезпечні при застуді

Кондитерські вироби

У цукерках міститься багато цукру, але саме його і варто обмежити в раціоні під час хвороби. Лікар-дієтолог Жанетт Кімсаль зазначила, що дуже велика кількість цукру в крові уповільнює активність лейкоцитів, а це, своєю чергою, послаблює імунітет.

Молочні продукти

Не варто захоплюватися під час застуди молочними продуктами, тому що вони сприяють утворенню і згущення слизу в організмі, ускладнюючи лікування нежиті та кашлю.

Кава

Дієтолог Ребекка Льюїс рекомендує на час відмовитися від бадьорливого напою, тому що він зневоднює організм і може погіршити м'язові болі.

Алкоголь

Горілка з перцем або інші алкогольні напої, якими багато людей лікують застуду, має зворотний ефект. Річ у тому, що алкоголь звужує судини, провокуючи головний біль, втому та ослаблення імунітету. А при підвищеній застуді він і зовсім протипоказаний. Доктор медичних наук Келлі Шаллан зазначила, що алкоголь збільшує навантаження на організм і ускладнює відновлення.

Банани

Цей фрукт неймовірно корисний для організму, але під час застуди банани краще не вживати. Вони можуть викликати викид гістаміну, а цього варто уникати під час хвороби. Плюс до всього, в їх складі є цукор, який може знизити ефективність реакції імунної системи на захворювання.

Смажена їжа

Відмовтеся від страв, в яких багато жиру і канцерогенів. Під час хвороби ваш організм і так ослаблений, тому не варто його навантажувати ще більше. Смажена їжа важко перетравлюється і може викликати проблеми з травленням.

Газована солодка вода

Її не рекомендується пити в принципі, а не тільки при застуді. Доктор Луїза Петра називає газовану воду — одним з найгірших продуктів, тому що вона містить багато цукру, барвників та інших хімічних добавок. Ці речовини ще більше послаблюють імунітет і затягують одужання.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який продукт ефективний при лікуванні застуди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини