Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
У раціоні харчування горіхи займають почесне місце, тому що є джерелом багатьох вітамінів, антиоксидантів та інших цінних речовин. Особливу увагу експерти радять звернути на мигдаль. Чим же цей горіх так корисний для організму?
мигдаль (фото з відкритих джерел)
При щоденному вживанні, за словами дослідників, мигдаль сприятливо впливає на роботу мозку, травної системи й в цілому на показники здоров'я. Він багатий на залізо (нормалізує нервову систему), вітамін Е (запобігає старінню), магній (покращує роботу мозку) та інші елементи, які сприяють правильній роботі організму.
Але крім цього, вчені назвали його дивовижні властивості. Виявилося, що мигдаль швидко та ефективно бореться з метеоризмом (здуттям живота). Річ у тому, що цей горіх містить багато білка, харчових волокон, калію, які незамінні в лікування різного роду харчових розладів.
Також до складу мигдалю входять ненасичені жирні кислоти, які знижують в організмі рівень "поганого" холестерину, захищаючи серцево-судинну систему від розвитку багатьох захворювань. Ще разом з клітковиною ці кислоти регулюють рівень глюкози в крові, запобігаючи розвитку діабету другого типу.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, для кого горіхи можуть бути небезпечними.
Новини