Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Лікар розповіла про користь щоденного келиха шампанського
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар розповіла про користь щоденного келиха шампанського

В шампанському міститься багато корисних речовин

28 липня 2020, 03:25
Поділіться публікацією:

Про корисні властивості шампанського відомо давно. Численні дослідження доводять, що цей ігристий напій позитивно впливає на серце, знімає стрес і нервову напругу. Виданню VM лікар-дієтолог Аріна Смолова розповіла про те, чим ще корисне шампанське і яка його добова доза.

Лікар розповіла про користь щоденного келиха шампанського

Фахівець зазначила, що ігристий напій багатий на корисні речовини, які сповільнюють процеси погіршення пам'яті та інших когнітивних функцій. Один келих шампанського в день здатний призупинити розвиток недоумства і хвороби Альцгеймера (захворювання, при якому відбувається руйнування здатності мислити, — прим. авт.)

Дієтолог зазначила, що рожеві і червоні сорти напою містять потужні антиоксиданти, які підтримують роботу організму, зміцнюючи імунітет і захищаючи його від виникнення серйозних захворювань, зокрема раку.

Також шампанське в помірних дозах позитивно впливає на серцево-судинну систему, знижуючи рівень "поганого" холестерину в крові.

Експерт рекомендує вживати не більше одного келиха ігристого напою в день. Якщо нехтувати цим правилом і не контролювати кількість випитого, тоді можуть початися проблеми з печінкою і репродуктивною функцією.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, кому корисно пити шампанське.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини