Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Печериці — найпоширеніші й доступні гриби, в складі яких багато вітамінів, цінних речовин, органічних кислот і білків. Але чи можна вживати їх у сирому вигляді? На це питання виданню Wday відповіла лікар-дієтолог Марія Волинкіна.
печериці / jirkaejc / iStock / Getty Images Plus
Спеціаліст зазначила, що сирих печериць, вирощених у теплицях, боятися не варто. Без теплової обробки вони збережуть набагато більше корисних речовин. А ось з лісовими грибами варто бути акуратніше, тому що вони можуть накопичувати шкідливі домішки з повітря та грунту, а значить мати загрозу для здоров'я.
Також дієтолог не радить купувати печериці на продовольчому ринку, тому що невідомо в яких умовах ці гриби були вирощені та зібрані. Можна довіряти тільки перевіреним продавцям.
Ще експерт розповіла, як правильно вибирати печериці. В першу чергу, їх потрібно уважно оглянути, щоб на грибах не було тріщин і пошкоджень. Вибирайте продукт білого кольору, щоб ніжка була без плям.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як на розвиток раку впливає вживання грибів.
Новини