Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Сир — корисний продукт в нашому раціоні, адже він багатий на кальцій, вітаміни А, В1, В2, С, амінокислоти та інші цінні речовини. Але зловживати продуктом не варто, потрібно дотримуватися правильного дозування. Про це розповіла лікар-дієтолог Ольга Корабльова, передає видання Medikforum.
Спеціаліст зазначила, що сир — один з найпопулярніших і найкорисніших кисломолочних продуктів. Він покращує травлення і роботу нервової системи, а також зміцнює кісткову і хрящову тканину. Ще цей продукт важливо вживати для підтримки імунної системи.
Крім цього, сир сприятливо позначається на здоров'я жінок. У його складі є залізо, фосфор, кальцій — елементи, які сприяють росту волосся і нігтів, а також покращують стан шкіри. Цей кисломолочний продукт допомагає боротися з віковим ослабленням кісток, запобігаючи розвитку багатьох захворювань, зокрема остеопорозу.
Ольга Корабльова стверджує, що для отримання максимальної користі, сир слід вживати щодня, але в межах норми (100-200 грам).
Варто зазначити, що цей продукт слід обмежити в раціоні людям, у яких проблеми з нирками та зайвою вагою.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про небезпеку знежиреного сиру.
Новини