Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Лікар назвала смертельну небезпеку червоної ікри
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар назвала смертельну небезпеку червоної ікри

Найголовніша небезпека продукту - великий вміст солі

22 грудня 2020, 15:39
Поділіться публікацією:

Лікар-дієтолог, нутриціолог Олександра Ноїв розповіла про небезпеку, яку несе в собі вживання червоної ікри й розкрила допустиму кількість цього продукту в раціоні.

Лікар назвала смертельну небезпеку червоної ікри

ФОТО: З відкритих джерел

Головна небезпека, яка ховається в продукті — велика кількість солі. У червоній ікрі її міститься близько десяти грамів на 100 грамів продукту, при тому, що Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує споживати не більше чотирьох з половиною грамів солі за день. Фахівець вважає, що така кількість солі може згубно впливати на серцево-судинну систему, шлунково-кишковий тракт, а також привести до ослаблення імунітету. Лікар також підкреслює, що цей продукт може викликати й алергічні реакції.

Найбільшу небезпеку для здоров'я і життя людини несе прострочена червона ікра. Внаслідок вживання такої продукції можуть постраждати нирки, печінка, нервова система, а також розвинутися ботулізм, який часто спричиняє летальні випадки.

Щоб не нашкодити своєму здоров'ю лікар радить перед покупкою перевіряти цілісність упаковки, в якій зберігається ікра, уважно перевіряти термін придатності і стежити за складом — в натуральному продукті не можуть міститися ароматизатори або барвники.

"Рекомендую брати малосолену ікру. Адже чим більше солі кладуть в продукт, тим вище ймовірність, що він вже не першої свіжості", — говорить експерт.

Любителям червоної ікри лікар-дієтолог радить вживати продукт не більше двох разів на тиждень в невеликій кількості, при цьому уникаючи іншої продукції з високим вмістом солі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в Україні значно подорожчає ще один продукт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини