Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Лікар назвала найнебезпечніший маринад для шашлику
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар назвала найнебезпечніший маринад для шашлику

Деякі рецепти маринаду для шашлику можуть виявитися дуже шкідливими

3 травня 2021, 11:00
Поділіться публікацією:

На весняні свята мало не кожен українець планує влаштувати пікнік із шашликом. Однак існують деякі рецепти, які можуть нашкодити вашому здоров'ю. Про це розповіла лікар-дієтолог, голова Наукової ради Асоціації дієтологів України Олександра Кириленко.

Лікар назвала найнебезпечніший маринад для шашлику

Який маринад для шашлику може виявитися дуже небезпечним. Фото: ukrprompostach.ua

За словами експерта, шашлик не потрібно маринувати занадто довго. М'ясо не рекомендується маринувати за добу до приготування. У такому випадку всі повноцінні білки і залізо втратять свою структуру і корисні властивості. У результаті ви отримаєте продукт, який не принесе жодної користі.

Варто забути і про маринади на основі кефіру й майонезу, оскільки м'ясні та молочні продукти несумісні. Кефір перешкоджає засвоєнню організмом заліза і білка, що містяться у м'ясі.

Лікар-дієтолог Ірина Морозова додає, що небезпечними є маринади, приготовані на основі оцту і майонезу. Останній під дією високих температур виділяє канцерогенні речовини. Крім того, він дуже жирний, а зловживання оцтом призводить до проблем зі шлунково-кишковим трактом і нирками.

Нагадаємо, що свята, особливо травневі, — час великого навантаження для шлунка. Однак якщо в такі дні ми знаємо про якісь небезпеки застілля, то щоденний раціон контролюємо не надто ретельно.

Існує кілька продуктів, які не рекомендується вживати занадто часто, щоб не нашкодити своєму організму. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, чому не можна змішувати алкоголь і антибіотики. Головні причини такої заборони пояснили вчені. Їхні думки з цього приводу можна дізнатися в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини