Головна Новини Здоров'я дієта і харчування 5 продуктів, які лікарі категорично не рекомендують на сніданок: якої шкоди вони завдають здоров’ю
commentss НОВИНИ Всі новини

5 продуктів, які лікарі категорично не рекомендують на сніданок: якої шкоди вони завдають здоров’ю

Ідеальний сніданок у нашому розумінні і з точки зору дієтологів – не одне й те ж

13 червня 2023, 00:45 comments1547
Поділіться публікацією:

Навіть найкорисніші продукти можуть завдати здоров’ю неабиякої шкоди, якщо вживати їх не тоді, коли треба

5 продуктів, які лікарі категорично не рекомендують на сніданок: якої шкоди вони завдають здоров’ю

Корисні продукти приносять користь не завжди (фото з відкритих джерел)

Швидкі сніданки (так званий корнфлекс). Солодкі кукурудзяні або вівсяні пластівці, шоколадні зернові пластівці, повітряний рис, гранолу полюбляють, перш за все, тому, що це швидко й зручно: насипав у тарілку, залив молоком, йогуртом чи кефіром – і ніякої мороки. Однак мало хто задумується про суттєвий мінус таких страв. У пластівцях багато цукру та простих вуглеводів, тому вони провокують підвищення рівня цукру в крові і інсуліну. За кілька годин він може різко впасти, організм почне вимагати "дозаправки" з високим вмістом вуглеводів. Тож переїдання і зайві калорії гарантовані. Виключення можуть становити хіба що цільнозернові пластівці, в яких відсутній цукор, але і їхня користь під великим питанням.

5 продуктів, які лікарі категорично не рекомендують на сніданок: якої шкоди вони завдають здоров’ю - фото 2

Фреш. Склянка свіжовичавленого апельсинового соку на сніданок – як в  американських фільмах – здається нам чимось надзвичайно корисним. Так і є, але не на голодний шлунок. Коли в нього потрапляє така порція кислоти, вона порушує кислотний баланс і може викликати печію. В майбутньому це загрожує виникненням хвороб травної системи.

5 продуктів, які лікарі категорично не рекомендують на сніданок: якої шкоди вони завдають здоров’ю - фото 3

Фрукти. Та сама проблема, що й із фрешами – високий рівень кислотності, який провокує в найближчій перспективі печію, а в дальній – гастрит, виразку шлунку і алергію. Причому небезпеку становлять не тільки кислі фрукти. Скажімо, груша теж заборонений на сніданок плід – вона містить багато грубої клітковини, що негативно впливає на слизову пустого шлунку. В банані ні грама кислоти, зате багато магнію: натщесерце він швидко засвоюється, призводить до порушення калієво-магнієвого балансу і збільшує навантаження на серцево-судинну систему.

5 продуктів, які лікарі категорично не рекомендують на сніданок: якої шкоди вони завдають здоров’ю - фото 4

Овочі. Найчастіше це помідори й огірки. Перші найкращим антидепресантом.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини