Рубрики
МЕНЮ
Козаренко Люда
Смажене м'ясо - смачно, але шкідливо для здоров'я (фото з відкритих джерел)
Ці чотири продукти входять в топ гастрономічних пристрастей чоловіків. Відібрати їх у них повністю було б надто жорстоко. Але зменшити вживання до мінімум – цілком можливо.
Ось ті самі продукти, які можуть спричинити в організмі незворотні процеси.
Смажене м’ясо
Загалом усе червоне м’ясо досить шкідливе – не залежно від виду термічної обробки. Воно багате на жири, які підвищують рівень поганого холестерину і стають причиною серцево-судинних захворювань. Особливо небезпечне м’ясо, смажене на олії. Вчені з Університету Південної Каліфорнії провели дослідження, на основі якого зробили висновок: навіть якщо чоловік з’їдатиме два-три гамбургери щотижня, ризик раку простати зростає на 40%. Вочевидь, вважають вони, в процесі смаження утворюються небезпечні сполуки, здатні пошкоджувати ДНК людини. Сильну стать це пошкодження б’є нижче пояса. До речі, м’ясо, приготоване на грилі, теж шкідливе. Хіба що під впливом високої температури в ньому утворюються дещо інші канцерогенні речовини. Тож виходить, що вибір між відбивною і ароматним стейком/шашликом нічого не вирішує.
Яєчня
Яйця обов’язково мають бути в раціоні чоловіків (особливо тих, що займаються спортом), оскільки це джерело білку й амінокислот, які являються будівельним матеріалом для нарощування м’язів. Однак краще споживати варені вкруту – у такому вигляді в них зберігається максимум поживних речовин і вони краще засвоюються. А от яєчня не приносить ніякої користі – тільки шкоду. Справа у підсмаженій частині, яка виділяє небезпечні канцерогени. На любителів яєчні на сніданок окрім високого рівня холестерину чекає імпотенція і рак простати, вважають вчені: у тих, хто їсть її частіше двох разів на тиждень, ризик цих захворювань зростає на 81%. Згідно останніх рекомендацій лікарів, оптимальний варіант – 2-4 яйця на тиждень.
Ковбаски
Копчені, варені, які потім обсмажуються на пательні, грилі чи мангалі, – різниці немає. Усі продукти цього ряду мають однакові недоліки: наявність консервантів, надлишок солі та смакових добавок. Вчені вважають ковбасу одним з найнебезпечніших продуктів для здоров’я. У 2015 році ВООЗ назвала продукти з переробленого м’яса (а ковбаски належать саме до них) канцерогенами. А канцерогени, як відомо, провокують онкологічні захворювання. Свого часу Всесвітній Фонд дослідження раку виявив, що у Великобританії щороку діагноз "рак товстого кишківника" отримують близько 35 тисяч чоловіків, жінки – набагато рідше. Медики схиляються до думки, що значною мірою в цьому винні ковбаси, адже за статистикою сильна половина людства з’їдає їх удвічі більше, ніж слабка.
Пиво
Про
його вплив на тіло вже написано багато: у любителів хмільного м’язи стають в’ялими, натомість з’являється
"пивний" животик і збільшуються груди. Тобто чоловічих обрисів стає все менше,
жіночих – все більше. Про те, що в пиві містяться фітогормони, які провокують статеве безсилля, згадується
рідко. Тому зловживати ним не варто. І пам’ятаємо:
пиво – нібито досить безневинне у порівнянні з іншими алкогольними напоями – руйнує
печінку сильніше і швидше, ніж віскі, бренді чи коньяк.
Раніше "Коментарі" писали про те, що зробити, якщо зовсім не виспався.
Новини