Головна Новини Здоров'я дієта і харчування 4 продукти, які надзвичайно шкідливі для чоловіків: вчені радять виключити їх з раціону
commentss НОВИНИ Всі новини

4 продукти, які надзвичайно шкідливі для чоловіків: вчені радять виключити їх з раціону

Американські науковці переконані: якщо зловживати цими продуктами, вони можуть призвести до серйозних захворювань

24 червня 2023, 01:25 comments2701
Поділіться публікацією:

4 продукти, які надзвичайно шкідливі для чоловіків: вчені радять виключити їх з раціону

Смажене м'ясо - смачно, але шкідливо для здоров'я (фото з відкритих джерел)

Ці чотири продукти входять в топ гастрономічних пристрастей чоловіків. Відібрати їх у них повністю було б надто жорстоко. Але зменшити вживання до мінімум – цілком можливо.  

 Ось ті самі продукти, які можуть спричинити в організмі незворотні процеси.

 4 продукти, які надзвичайно шкідливі для чоловіків: вчені радять виключити їх з раціону - фото 2

Смажене мясо

Загалом усе червоне м’ясо досить шкідливе – не залежно від виду термічної обробки. Воно багате на жири, які підвищують рівень поганого холестерину і стають причиною серцево-судинних захворювань. Особливо небезпечне м’ясо, смажене на олії. Вчені з Університету Південної Каліфорнії провели дослідження, на основі якого зробили висновок: навіть якщо чоловік з’їдатиме два-три гамбургери щотижня, ризик раку простати зростає на 40%. Вочевидь, вважають вони, в процесі смаження утворюються небезпечні сполуки, здатні пошкоджувати ДНК людини. Сильну стать це пошкодження б’є нижче пояса. До речі, мясо, приготоване на грилі, теж шкідливе. Хіба що під впливом високої температури в ньому утворюються дещо інші канцерогенні речовини. Тож виходить, що вибір між відбивною і ароматним стейком/шашликом нічого не вирішує.    

 4 продукти, які надзвичайно шкідливі для чоловіків: вчені радять виключити їх з раціону - фото 3

Яєчня

Яйця обов’язково мають бути в раціоні чоловіків (особливо тих, що займаються спортом), оскільки це джерело білку й амінокислот, які являються будівельним матеріалом для нарощування м’язів. Однак краще споживати варені вкруту – у такому вигляді в них зберігається максимум поживних речовин і вони краще засвоюються. А от яєчня не приносить ніякої користі – тільки шкоду. Справа у підсмаженій частині, яка виділяє небезпечні канцерогени. На любителів яєчні на сніданок окрім високого рівня холестерину чекає імпотенція і рак простати, вважають вчені: у тих, хто їсть її частіше двох разів на тиждень, ризик цих захворювань зростає на 81%. Згідно останніх рекомендацій лікарів, оптимальний варіант – 2-4 яйця на тиждень.  

 4 продукти, які надзвичайно шкідливі для чоловіків: вчені радять виключити їх з раціону - фото 4

Ковбаски

Копчені, варені, які потім обсмажуються на пательні, грилі чи мангалі, – різниці немає. Усі продукти цього ряду мають однакові недоліки: наявність консервантів, надлишок солі та смакових добавок. Вчені вважають ковбасу одним з найнебезпечніших продуктів для здоров’я. У 2015 році ВООЗ назвала продукти з переробленого м’яса (а ковбаски належать саме до них) канцерогенами. А канцерогени, як відомо, провокують онкологічні захворювання. Свого часу Всесвітній Фонд дослідження раку виявив, що у Великобританії щороку діагноз "рак товстого кишківника" отримують близько 35 тисяч чоловіків, жінки – набагато рідше. Медики схиляються до думки, що значною мірою в цьому винні ковбаси, адже за статистикою сильна половина людства зїдає їх удвічі більше, ніж слабка.  

 4 продукти, які надзвичайно шкідливі для чоловіків: вчені радять виключити їх з раціону - фото 5

Пиво

Про його вплив на тіло вже написано багато: у любителів хмільного м’язи стають в’ялими, натомість зявляється "пивний" животик і збільшуються груди. Тобто чоловічих обрисів стає все менше, жіночих – все більше. Про те, що в пиві містяться фітогормони, які провокують статеве безсилля, згадується рідко. Тому зловживати ним  не варто. І пам’ятаємо: пиво – нібито досить безневинне у порівнянні з іншими алкогольними напоями – руйнує печінку сильніше і швидше, ніж віскі, бренді чи коньяк.

Раніше "Коментарі" писали про те, що зробити, якщо зовсім не виспався.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини