Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Краще уникати: найшкідливіші продукти, які сповільнюють обмін речовин
commentss НОВИНИ Всі новини

Краще уникати: найшкідливіші продукти, які сповільнюють обмін речовин

Лікарі стверджують, що окремі продукти здатні негативно впливати на роботу метаболізму

7 червня 2021, 21:47
Поділіться публікацією:

Ви, мабуть, часто чули про їжу, яка здатна прискорювати метаболізм в організмі. Однак існують і протилежні продукти, які навпаки сповільнюють його. Видання Eat This, Not That опублікувало підбірку продуктів та напоїв, які потрібно взагалі виключити з раціону, щоб нормалізувати обмін речовин.

Краще уникати: найшкідливіші продукти, які сповільнюють обмін речовин

Продукти, які сповільнюють обмін речовин. Фото: northwell.edu

Як відомо, саме метаболізм відповідає за те, як організм перетворює їжу в енергію, споживає калорії, засвоює всі необхідні корисні речовини й т.д. Якщо обмін речовин працює повільно, то, відповідно, людина починає набирати вагу або дуже довго скидає її. Щоб цього уникнути й, так би мовити, підстьобнути метаболізм, потрібно відмовитися від деяких продуктів і напоїв та замінити їх на корисні.

Отже, перелік їжі, яка має зникнути із вашого столу.  

Очищені зерна

До цієї категорії можна віднести: макарони, хліб, булки, піца та інші вироби із муки. Дослідники стверджують, що велика кількість клейковини, крохмалю та фітинової кислоти може нашкодити обміну речовин. Також прості вуглеводи розщеплюються швидко та підвищують цукор у крові, що сприяє збільшенню жиру в організмі. А цього нам не треба.

Алкогольні напої

В цьому випадку і так все зрозуміло. Надмірна кількість алкоголю ще нікому не допомогла. Швидше навпаки. Згідно з останніми дослідженнями, напої із градусом зменшують здатність організму спалювати жир на 73%. Крім того, при вживанні алкоголю в організмі з’являється токсична речовина ацетальдегід. Тож замість того, щоб метаболізм спалював споживані калорії, він працювати над детоксикацією організму.

Продукти з пестицидами

Регулярне споживання їжі з великою кількістю пестицидів теж впливає на роботу обміну речовин. У ході дослідження науковці дійшли висновку, що люди, в організмі яких виявлено високий рівень пестицидів, мають повільніший метаболізм. Також їм набагато складніше втрачати вагу. 

Йогурти з підсолоджувачами

Мова йде про йогурти, у яких майже немає білка, але є багато цукру та ароматизаторів. З таких молочних напоїв організм отримає мінімум користі, але достатньо порожніх калорій. До того ж, через дефіцит білка обмін речовин почине сповільнюватися. Рекомендується вживати лише справжні натуральні йогурти з великою кількістю поживних речовин та без підсолоджувачів.     

Фруктовий сік

Фрукти – дуже корисні для організму. А-от фруктовий сік краще не вживати, тому що містить велику кількість цукру. Як відомо, солодкі продукти підвищують рівень глюкози в організмі, а це тягне за собою сповільнення метаболізму.

Газовані напої

Ну тут теж все зрозуміло. Газовані напої містять величезну кількість цукру та ароматизаторів. Навряд чи це може принести користь для організму та обміну речовин. Хочете, щоб обмін речовин працював відмінно – віддайте перевагу звичайній воді, компотам без цукру, трав’яним чаям.  

Морська сіль

Краще вживайте йодовану, адже така сіль позитивно впливає на роботу щитоподібної залози та на обмін речовин. Якщо в організмі буде недостатньо йоду, функція щитоподібної залози починає погано працювати й організму стає важче спалювати.

Також приберіть зі свого раціону заморожені страви із супермаркету, смажену їжу, яловичину з антибіотиками, граноли, цукерки та інші продукти, які містять мало поживних речовин, але багато порожніх калорій. Замініть таку їжу корисними продуктами, ведіть активний спосіб життя, пийте достатньо чистої води, радійте життю, і ваш обмін речовин працюватиме злагоджено та чітко. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.eatthis.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини