Рубрики
МЕНЮ
Кравцев Сергей
Здоров'я серця багато в чому залежить від харчування. Деякі продукти можуть підвищувати рівень холестерину, сприяти розвитку гіпертонії та збільшувати ризик серцево-судинних захворювань. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише сайт Huffpost.
Стейк. Фото: з відкритих джерел
Кардіолог Елеонора Левін каже, що вона ніколи не їсть печінку. Все тому, що це червоне м'ясо із надзвичайно високим вмістом жиру.
У 100 г печінки міститься близько 300-400 мг холестерину, що перевищує добову норму для людей із серцево-судинними захворюваннями. Надлишок холестерину може сприяти утворенню бляшок у судинах, підвищуючи ризик атеросклерозу, інфаркту та інсульту.
За словами кардіолога Елізабет Клодас, вона за всяку ціну уникає сосисок на сніданок. У такому продукті багато натрію, що сприяє підвищенню артеріального тиску, це також велике джерело насичених жирів, які підвищують рівень холестерину.
Оброблене м'ясо, включаючи ковбаси, шинку та бекон, класифікують як канцерогени. Сосиски містять велику кількість натрію, який підвищує артеріальний тиск та збільшує навантаження на серце та нирки.
У матеріалі також йдеться про те, що дослідження показало, що з кожною столовою ложкою маргарину у вас на 6% більше шансів померти протягом 16 років.
У деяких видах маргарину містяться гідрогенізовані жири, які підвищують рівень "поганого" холестерину (LDL) та знижують "хороший" (HDL), що сприяє розвитку атеросклерозу та підвищує ризик інфаркту та інсульту.
Кардіолог Леонард Ліллі розповів, що споживання насичених жирів пов'язане з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань, раку та діабету. Червоне м'ясо та жирний бекон містять значну кількість холестерину, який може накопичуватися на стінках судин, звужуючи їх та погіршуючи кровообіг. Особливо в бекон міститься надлишок солі, який часто містить консерванти і велика кількість натрію. Це може спричинити підвищення артеріального тиску та навантаження на серце.
Регулярне вживання великої кількості червоного та обробленого м'яса може провокувати хронічні запальні процеси в організмі, що погіршує стан судин.
Також медики проти смаженої у фритюрі курки. Регулярне вживання смаженої їжі збільшить ризик серцевих захворювань та інсульту через збільшення кількості насичених та трансжирів в організмі. Ці хворі жири можуть підвищувати рівень холестерину.
Замикають останню позицію у рейтингу найшкідливіших продуктів пончики. Їх смажать на олії, що містить трансжири, що робить їх тяжкими для серця. Вони підвищують рівень холестерину та цукру в крові, сприяючи діабету 2 типу, хворобам серця та інсульту.
Трансжири часто маскують на етикетках під частково гідрогенізовані олії.
Читайте також на порталі "Коментарі" — цей відомий чай потрібно пити щодня, щоб жити довше.
Новини