Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Кардіологи б’ють на сполох: що категорично не можна вживати після 50 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Кардіологи б’ють на сполох: що категорично не можна вживати після 50 років

Цей відомий продукт провокує запальні процеси і підвищує ймовірність розвитку діабету 2 типу.

26 серпня 2025, 15:40
Поділіться публікацією:

Серцеві захворювання залишаються одними з найпоширеніших та найсерйозніших проблем здоров’я. Медики наголошують на важливості зниження ризиків через контроль харчування, ваги, фізичної активності, а також відмову від куріння й алкоголю. Проте є фактори, які не піддаються зміні, наприклад, вік, тому необхідно максимально впливати на те, що під вашим контролем, наголошує кардіолог Чен-Хан Чен із Каліфорнії.

Кардіологи б’ють на сполох: що категорично не можна вживати після 50 років

Фото: з відкритих джерел

Одним із ключових ризиків є неправильне харчування, особливо після 50 років, коли фахівці радять обмежити споживання червоного м’яса. Як зазначає доктор Супріті Бехурія, стейк містить багато насичених жирів і підвищує рівень холестерину, що веде до накопичення бляшок у судинах і збільшує загрозу інфаркту та інсульту.

Доктор Чен додає, що стейк може провокувати запальні процеси в організмі, які також підвищують ризик серцевих захворювань і діабету 2 типу. Крім того, жирне м’ясо сприяє набору зайвої ваги, що додатково навантажує серце.

За словами доктора Бехурії, з віком частішають хвороби, такі як ішемічна хвороба серця, гіпертонія, серцева недостатність, фібриляція передсердь та інфаркт міокарда.

Для підтримки здоров’я після 50 років експерти рекомендують звернути увагу на рибу, наприклад, лосось, а також рослинні джерела білка — бобові, сочевицю та горіхи, які багаті на клітковину і не містять насичених жирів. При цьому повністю відмовлятися від стейку не обов’язково.

"Іноді, на особливі випадки, його можна дозволити, але він не повинен бути регулярним у раціоні", — підкреслює доктор Бехурія. 

Як вже писали "Коментарі", нові наукові дослідження виявили, що звичайна ранкова кава може несподівано впливати на ефективність лікування антибіотиками. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини