Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Кардіолог пояснив, чи можуть бутерброди бути корисними
commentss НОВИНИ Всі новини

Кардіолог пояснив, чи можуть бутерброди бути корисними

Лікар-кардіолог Філіп Кузьменко розповів, чи можуть бутерброди бути корисними для організму і які продукти в них поєднувати

2 серпня 2021, 09:10
Поділіться публікацією:

Бутерброди зазвичай відносять до шкідливої їжі, тому що в них хліб поєднується з вершковим маслом або жирним сиром, із беконом, м'ясом та іншими калорійними продуктами, "важкими" для шлунка.

Кардіолог пояснив, чи можуть бутерброди бути корисними

Чи корисні бутерброди для здоров'я (фото з відкритих джерел)

Лікар-кардіолог Філіп Кузьменко зазначив, що не можна всі бутерброди називати шкідливими, а всю "домашню їжу" — корисною. Річ у тім, що бутерброди теж можуть складатися з корисних інгредієнтів, а корисна їжа — виявитися "жировуглеводною бомбою". Все залежить від складу і способу приготування страви.

Якщо хочете зробити корисний для здоров'я бутерброд, тоді замініть у ньому білий хліб на зерновий, а ковбасу — на відварне м'ясо або рибу. Також додайте свіжі овочі, натуральні соуси, й у вас вийде корисний і смачний перекус.

Навіть ті, хто на дієті, можуть дозволити собі бутерброди. Тільки в таких випадках акцент потрібно робити на білкових складниках і овочах.

Нагадаємо, що сніданок — найважливіший прийом їжі, тому що він заряджає нас енергією і дарує заряд бадьорості. Але сніданок повинен бути не тільки смачним, але й поживним. Багато людей звикли вранці їсти бутерброди з ковбасою, але чи корисно це? Лікар-дієтолог Анжеліка Дюваль розповіла, що в ковбасі та шинці міститься багато шкідливих жирів і небезпечних компонентів, зокрема консерванти й барвники, які можуть нашкодити здоров'ю.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що коронавірусна інфекція серйозно "б'є" по імунній системі, тому відновлення організму може бути дуже тривалим і важким. Лікар-дієтолог Ірина Дядікова розповіла, які продукти варто додати у раціон і як приготувати "бутерброд здоров'я".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини